Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

%cf%83%cf%84%ce%b5Aπορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σήμερα όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που αφορούσαν στη διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών:

1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και

2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (είναι ήδη εκτός της διαδικασίας, λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης). Οι αιτούντες είχαν στραφεί κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Με άλλα λόγια επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό (πρώτη φάση) χορήγησης αδειών.

Στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων είχαν κατατεθεί και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, αλλά και επιλαχούσες εταιρείες εστρέφεντο η μια κατά της άλλης, προκειμένου κάποιοι να εξέλθουν από την όλη διαδικασία.

Οι 28 παρεμβάσεις έγιναν δεκτές από το ΣτΕ, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων. Στο μεταξύ, στις 10ης Οκτωβρίου 2016 με πρόεδρο και πάλι τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και η εταιρεία ITV CP με τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στρέφονται κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριου Κρέτσου, ενώ μεταξύ των άλλων, τρέφονται και κατά αποφάσεων του κ. Κρέτσου (όπως είναι οι 228, 253, 254/2016 αποφάσεις) που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της έως τώρα διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, όπως επίσης στρέφονται και κατά άλλων τηλεοπτικών σταθμών.

Τέλος, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάσκεψη των μελών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί για το πακέτο των προσφυγών που συζητήθηκαν στις αρχές Ιουλίου και με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί βάλλουν κατά του νομοθετικού πλαιςίου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και ζητούν να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο εν Ολομελεία, θα συνεδριάσει, όχι μόνον μία φορά, προκειμένου να καταλήξει σε απόφαση, η οποία αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί είνα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και (E-TV), καθώς και την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Η διαδικασία επιλογής νέου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και αντιπροέδρων σε ΣτΕ αλλά και Άρειο Πάγο ξεκίνησε, όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς οι...

Αρχική

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος ακύρωσης της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, από την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που καθορίζει ότι...

Αρχική

Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια του ΣτΕ από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου η απόφαση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως ανακοίνωσε...

Πολιτική

Προ των πυλών φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός ο οποίος μάλιστα θα είναι και δομικός, με το ΣτΕ να ανάβει χθες πράσινο φως για...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC