Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Κόντρα Παναγιωτάκη-Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ

%ce%b4%ce%b5%ce%b7

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εξέφρασε τη διαφωνία του με τον υπουργό για το ζήτημα της ΔΕΗ. Παράλληλα εκδήλωσε για μια ακόμη φορά την δυσαρέσκειά του για τους διαγωνισμούς τύπου ΝΟΜΕ.

Ευκαιρία να διατυπώσει τις διαφωνίες του με τον Πάνο Σκουρλέτη που ως υπουργός Ενέργειας εποπτεύει τη ΔΕΗ  βρήκε ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, από το βήμα του συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016», στο οποίο πριν από τον ίδιο είχε μιλήσει ο υπουργός.

Συγκεκριμένα, για το θέμα πώλησης του 17% της ΔΕH κλπ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι το Κράτος είτε κατέχει το 51% (όπως σήμερα), είτε το 34%, τον ίδιο έλεγχο θα ασκεί στην εταιρεία.

Για να καταλήξει τονίζοντας ότι «πέραν της σημειολογίας των αριθμών, όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αποδεχθεί, τουλάχιστον σε διακηρυκτικό επίπεδο, ότι η ΔΕH θα είναι Ανώνυμη Εταιρεία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ισχύουν για αυτήν οι κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης και των δικαιωμάτων που έχουν οι μέτοχοι.

Πάντως ο κ. Παναγιωτάκης, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Εκδήλωσε για μια ακόμη φορά την δυσαρέσκειά του για τους διαγωνισμούς τύπου ΝΟΜΕ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, καθώς όπως είπε οι φόβοι της ΔΕH επαληθεύτηκαν εμφαντικά με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας που πραγματοποίησε ο Λειτουργός της Αγοράς – ΛΑΓΗΕ.

«Περιμένω με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις όλων των εμπλεκομένων» σημείωσε ο ίδιος με τις ενστάσεις του να εστιάζονται στο ότι οι τιμές για τις ποσότητες που διατέθηκαν μέσω της δημοπρασίας, κινήθηκαν κοντά στα επίπεδα της τιμής εκκίνησης, δηλαδή μέχρι 37,5 ευρώ η μεγαβατώρα. Ακόμη ο ίδιος άσκησε κριτική στο γεγονός ότι η ΔΕH κινείται σε «αχαρτογράφητο» πεδίο καθώς δεν υπάρχει ενεργειακός σχεδιασμός για τη χώρα.

Επανέλαβε δε το αίτημα του, εξαιρεθεί το μερίδιο της αγοράς των μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών με τους οποίους έχει υπογράψει συμβάσεις και των ευάλωτων καταναλωτών, από αυτό που θα πρέπει να «χάσει» η ΔΕΗ  υπέρ του ανταγωνισμού.

ΔΕΗ: Ζημιά από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της για τις δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ η ΔΕΗ τονίζει πως με τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας πακέτου λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής καθίσταται φανερή η ζημία της ΔΕΗ από την εφαρμογή των αποκαλούμενων ΝΟΜΕ δεδομένου ότι η μέση τιμή της δημοπρατηθείσας ενέργειας είναι σαφώς κάτω από το κόστος παραγωγής της και κοντά στην τιμή εκκίνησης».

«Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ως προς την ύπαρξη πραγματικού ανταγωνισμού το γεγονός ότι με τιμή εκκίνησης 37,37 ευρώ/MWh η υψηλότερη ήταν 37,50 ευρώ/MWh.»

«Η Επιχείρηση επιφυλάσσεται για την προάσπιση των συμφερόντων της προς κάθε κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Βασικό κριτήριο για την εξαγορά της EDS στην ΠΓΔΜ «είναι η υλοποίηση της στρατηγικής μας για μετατροπή  της σε διεθνή επιχειρηματικό όμιλο, με ηγετικό...

Ήπειρος

Για την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών σε μεγάλο τμήμα του Λεκανοπεδίου. Θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης γεωτρήσεων και...

Οικονομία

Βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία, μείωση του χρέους και περιορισμό των ζημιών προ φόρων εμφάνισε η ΔΕΗ+1,63% το πρώτο εξάμηνο του 2018, βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε...

Οικονομία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ με τον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε στις αρχές του έτους για την οικονομική βοήθεια των νοικοκυριών αυτών, έχει εξασφαλισθεί μέχρι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC