Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Καμμένος από Κόνιτσα: Αν θέλουν κατάργηση της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών

kammenos-konitsa

«Ηλίθιες» οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε το Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου και την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου στην Ήπειρο στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και «σε όλους αυτούς οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και κάνουν προκλητικές δηλώσεις».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «από τη μία πλευρά έχουμε την Τουρκία που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα». «Η δική μας απάντηση δίνεται με βάση την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία».

«Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα», είπε επίσης ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε δε ότι «αυτό αφορά, όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων».

Ο κ. Καμμένος διεμήνυσε ότι «δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο».

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC