Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Μαξίμου: Στόχος το κλείσιμο της αξιολόγησης

 

%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b5

Από την Κρήτη, όπου θα βρεθεί σήμερα για διήμερη περιοδεία σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, θα μάθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την απόφαση των δανειστών για το αν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, κυρίως το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους, επηρεάζουν το ελληνικό πρόγραμμα.

Η ομάδα εργασίας του Eurogroup συνεδριάζει στις 16:00 ενώ κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία ότι «η απόφαση θα ξεπαγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος». Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή «είναι πολιτική απόφαση του EWG τι πρόκειται να κάνει και τι θέλει να κάνει».

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι στόχος της είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση (πιθανότατα τον Ιανουάριο), να μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να ξεκινήσουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές. Εντός αυτού του σεναρίου – λένε πηγές της κυβέρνησης – «δεν χωράει τίποτε άλλο, ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το ΔΝΤ έχει την απαίτηση για νέα μέτρα μετά το 2018, μετά τη λήξη του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση με κατηγορηματικό τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, όπως του κ. Τσακαλώτου, τις οποίες είναι έτοιμη να συζητήσει.

Οι ίδιες πηγές – αναφερόμενες στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κρήτη, σε συνδυασμό με την εκλογολογία – σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας «κάνει περιοδείες για να επισκεφθεί πολίτες, να ακούσει προβλήματα, να ανακοινώσει συγκεκριμένες πολιτικές», ενώ όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών «είναι και βουλευτής Ηρακλείου και θα έπρεπε κάποια στιγμή να επισκεφθεί και την Κρήτη».

Τέλος, αύριο, Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου επί της υπόθεσης της «ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ», αναφορικά με τον θεσμό των ομαδικών απολύσεων, ένα από τα βασικά «αγκάθια» της δεύτερης αξιολόγησης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Απόρριψη της θέσης από τον Αποστολάκη – “Παγίδα” προς τον ΣΥΡΙΖΑ Η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη “ναυάγησε” ενώ όλα έδειχναν ότι θα αναλάβει τα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC