Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Αχτσιόγλου: Οσο πιο γρήγορα αποφασίσει το ΔΝΤ, τόσο πιο κοντά θα βρεθούμε σε συμφωνία

Εφη Αχτσιόγλου

Ανοιχτή παραμένει η θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και του βαθμού συμμετοχής του σε αυτό, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Όσο γρηγορότερα λάβει τις αποφάσεις το ΔΝΤ, τόσο εγγύτερα θα βρεθούμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας. Ακόμη, στη συνέντευξή της στην «Αυγή», η κ. Αχτσιόγλου προανήγγειλε «φρένο» στα μπλοκάκια. «Η μεταμφίεση της σχέσης εξαρτημένης εργασίας σε αυτοαπασχόληση συνιστά παράνομη πρακτική σε βάρος των εργαζομένων. Στόχος, ο περιορισμός αυτής της καταχρηστικής μορφής απασχόλησης και η εγγύηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων», δήλωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται σκληρά για να αποκατασταθεί ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι η επαναφορά τους «αποτελεί κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων και πως για το ζήτημα υπάρχει θετική ανταπόκριση σε όλες τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αναφερόμενη στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, δήλωσε ότι «σε μια χώρα με υψηλότατο ποσοστό ανεργίας, ζητούμενο δεν είναι η περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων, αλλά η ενίσχυση της απασχόλησης και η προστασία της εργασίας».

Κάνοντας λόγο για «εύκολη καταστροφολογία», παρέπεμψε στα θετικά αποτελέσματα του ισοζυγίου των ροών μισθωτής απασχόλησης για το 2016, αναφέροντας ότι είναι το καλύτερο των τελευταίων 15 ετών. «Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς δεν αποτελούν λόγο πανηγυρισμών, αποτυπώνουν όμως ξεκάθαρα μια θετική δυναμική για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης», σχολίασε.

Ακόμη, επεσήμανε ότι από την 1.1.2016 έως και τις 31.8.2016, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε ελέγχους σε 23.000 περίπου επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους περίπου 65 εκατ. ευρώ.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη(νόμος 3869/2010) και προστατεύονται παρότι η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί,  κινδυνεύουν...

Διεθνή

  Πρέπει οι κεντρικές τράπεζες να αυξάνουν το κόστος χρήματος αυξάνοντας τα επιτόκια κατά βούληση; Είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα στο οποίο καλούνται να...

Πολιτική

Έκθεση που συνέταξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη μελέτη των επιπτώσεων της 10ετούς οικονομικής κρίσης τοποθετεί την Ελλάδα και την Ισπανία στις χειρότερες...

Πολιτική

Για να κλείσει εγκαίρως και χωρίς προβλήματα η τέταρτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση εγκατέλειψε οριστικά την προσπάθεια έστω και για ολιγόμηνη αναβολή στις μειώσεις των συντάξεων,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC