Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Διαμάχη στην Βουλή για την διαφθορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κ. Θεοδωράκη

τσιπρας

Έντονη διαμάχη προκλήθηκε στην Βουλή ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με θέμα την διαπλοκή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τα εξής: “Έχω ένα καλό νέο. Η χώρα μας έχει 95 δομές για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Έχουμε ανθρώπους να δουλεύουν νυχθημερόν και να παίρνουν υπερωρίες. Τα καλά νέα τελειώνουν εδώ. Τα κακά νέα είναι ότι η χώρα μας κατρακύλησε 11 θέσεις στην λίστα των χωρών και της διαφάνειας. Είμαστε στην 69η θέση. Η διαφθορά δημιουργεί ρήγματα αδικίας και αναξιοκρατίας στην κοινωνία. Οι πολίτες νιώθουν ότι αδικούνται. Η Ελλάδα είναι η Ωραία Κοιμωμένη της διαφθοράς. Η διαφθορά μειώνει το ΑΕΠ και αποτελεί μια μορφή έμμεσης φορολόγησης», είπε αναπτύσσοντας την ερώτηση.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μαζί με την Ουγκάντα βρίσκονται στην ίδια θέση αναφορικά με την γραφειοκρατία. Μίλησε για την αναξιοκρατία και το κομματικό κράτος. Τόνισε ότι η τερατώδης γραφειοκρατία, η καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης, τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η πολυνομία αλλά και η αδιαφάνεια στις προσλήψεις και τις προαγωγές φέρνουν διαφθορά.

Ακόμη αναφέρθηκε σε δύο σκάνδαλα τα οποία συνοδεύουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το μεταναστευτικό και την εργολαβία δημοσίων έργων. “Δεν στάθηκε ικανή η κυβέρνηση, να στεγάσει καν τους μετανάστες και πρόσφυγες. Άνθρωποι πεθαίνουν στους καταυλισμούς, ενώ απέξω γίνεται ένα πάρτι εκατομμυρίων. Κανένας συντονισμός – κανένας έλεγχος. Μόνο σκάνδαλα.Και στα δημόσια έργα, με το κόλπο της κατάτμησης, μοιράζονται τα λεφτά στους ίδιους ανθρώπους.Στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, σπάσατε το έργο σε 8 εργολαβίες για να δουλέψουν δήθεν περισσότεροι, και ήδη οι τέσσερις πρώτες εργολαβίες,έχουν δοθεί στον εκλεκτό σας, Που ω του θαύματος, είναι αυτός που ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑTV, δεν τα κατάφερε, και τώρα αρκέστηκε,σε άλλη μια ΣΥΡΙΖΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. «Είμαστε στον πάτο» της Ευρώπης το «ηθικό σας πλεονέκτημα»,όχι μόνο δεν ανέκοψε την διαφθορά αλλά την ενίσχυσε, όπως αποδεικνύεται και από την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.Δεν θέλατε τον Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς.Και τον αντικαταστήσατε με Υπουργό κατά της Διαφθοράς,ορίζοντας τον κ. Νικολούδη. Μετά τον καταργήσατε και αυτόν, δημιουργώντας θέση αναπληρωτή υπουργού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τοποθετώντας έναν πρώην διοικητή της ΕΥΠ!Ή έχετε πολύ χιούμορ ή δεν αντιλαμβάνεσθε τις έννοιες διαφθορά και διαπλοκή.Είναι όμως ενδιαφέρον ότι με τον τελευταίο νόμο, με τις τροπολογίες του νόμου 4446, του τελευταίου νόμου του έτους, προστέθηκαν στην ΓΓ για την καταπολέμηση της διαφθοράς και Γραφείο καταγγελιών,και Γραφείο Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού Καταπολέμησης της Διαφθοράς, και Γραφείο Συντονισμού Πολιτικών Καταπολέμησης της Απάτης.Είναι σαν να επιστρέφετε και να πιστεύετε ξανά σε μια νέα μορφή εξορκισμού. Δηλαδή τοποθετείτε παντού ταμπέλες κατά της διαφθοράς πιστεύοντας έτσι ότι δεν θα περάσει η διαφθορά στη χώρα, στη διοίκηση”, ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός απάντησε:

“Η διαφθορά στη χώρα δεν είναι ένα περιθωριακό φαινόμενο. Η ένα φαινόμενο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτική ιστορία της χώρας. Με τους όρους της ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα συνδέεται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούριο. Η γιγάντωση της διαφθοράς σχετίζεται με την πολυνομία, την κακονομία και το πελατειακό κράτος. Πρωταγωνίστησαν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Υπήρξε αποτέλεσμα επιλογών που απέτρεψε την θεσμική θωράκιση και είναι ένας πολιτικός στόχος μακροπρόθεσμος η καταπολέμηση της διαφθοράς”. Και συνέχισε: “Απαιτείται ένα ηθικό ανάστημα που η δική μας κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει. Η διαφθορά αποτέλεσε μια από τις κύριες αιτίες που η οικονομική κρίση χτύπησε τη χώρα μας. Οι λόγοι είναι απλοί. Εκτεταμένη φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, μαύρη οικονομία, υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, συνέτειναν στο να φτάσει η χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας. Αυτό έχει πολιτικό κόστος για μια κυβέρνηση και εμείς το αναλαμβάνουμε. Τα συμφέροντα αντιστέκονται και εξαπολύουν καθημερινά μια λυσσαλέα επίθεση. Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν οι επιθέσεις σταματήσουν”

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα αναφερόμενος στην κατάταξη της χώρας σύμφωνα με την Διεθνή Διαφάνεια περιγράφει την υποκειμενική αντίληψη για την διαφθορά και όχι την πραγματικότητα. Με βάση αυτή την αξιολόγηση η χώρα μας συγκέντρωσε καλύτερη βαθμολογία το 1996, το 1997 και το 2000. Τότε που επί κυβερνήσεων Σημίτη υπήρξε όργιο διαφθοράς με τα εξοπλιστικά. Αναρωτιέται κανείς αν εκείνα τα χρόνια ήταν ρόδινα. Ζούμε σε μια περίοδο που έχει σπάσει η ομερτά της διαφθοράς και η κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν λογαριάζει πολιτικό κόστος. Αναφερόμενος στις λίστες φοροφυγάδων ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν βεβαιωμένα ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και η είσπραξη των ποσών προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του λίγο μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ο αρχηγός της...

Uncategorized

  «Ενα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη...

Διεθνή

Ο γερμανικός Τύπος βρίθει και πάλι από δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Οι σχολιαστές αναφέρονται στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και αντιπαρατίθενται κριτικά με το...

Πολιτική

Τη θέση ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC