Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρμπαχτσε

Του Λευτέρη Τώνη

Ο Ολυμπιακός ήθελε να γράψει ακόμη ένα μεγάλο έπος στην χρυσή ιστορία του αλλά δεν τα κατάφερε αφού βρήκε μπροστά του την Τουρκική Φενέρμπαχτσε στον τελικό του της Euroleague που διεξήχθη χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Πειραιώτες υποκλίθηκαν στην μεγάλη ανωτερότητα της Φενέρμπαχτσε καθώς η Τουρκική ομάδα κέρδισε με διαφορά δεκαέξι πόντων με το σκορ να κυμαίνεται στο 80 – 64 και για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε την Euroleague.Το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήθελε να παίξει καλή άμυνα και να μείνει όρθιος απέναντι στην Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην αρχική πεντάδα ξεκίνησε τους Σπανούλη,

Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπιρτς. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου στεκόταν καλά με τον Σπανούλη να δημιουργεί και να σκοράρει, αλλά οι Τούρκοι έτρεξαν ένα μικρό σερί και έγραψαν το 13-6 με τρίποντο από την αριστερή γωνία με εκτελεστή τον Ντίξον. O Σέρβος Κάλινιτς έκανε και αυτός ζημιά στον Ολυμπιακό στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου αφού είχε 9 πόντους με 2 τρίποντα και ένα γκολ φάουλ και έκανε το 16-8 (Ο Κάλινιτς είχε 7,3 μέσω όρο σε κάθε αγώνα όλη την χρονιά στην διωργάνωση). Οι Πειραιώτες αφυπνιστήκαν και έκαναν ένα μικρό σερί 5-0 για το 16-13 παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ με συγκέντρωση και ψυχραιμία πριν μείνουν πάλι πίσω στο -8 (21-13) και στο -9 αφού ο Κάλινιτς ευστόχησε στο τρίτο τρίποντό του.

Με τον αγώνα να είναι στο 27-18 στο 11΄, φαινόταν πως ο Ολυμπιακός θα είχε πρόβλημα αλλά ο Γκριν με εύστοχο τρίποντο σκότωσε την Φενέρ ενώ μαζί του στην πεντάδα ήταν Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ και Γουόρτερς με τον τελευταίο να αντικαθιστά επάξια τον Βαγγέλη Μάντζαρη που έπρεπε να πάρει ανάσες. Ο ρυθμός της Φενέρ είχε πέσει σε σχέση από το πρώτο δεκάλεπτο αλλά και προσπαθούσε να χτίσει μία διαφορά πόντων αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που την κυνηγούσε και είχε κολλήσει πάνω της σαν βδέλλα.

Στην επόμενη φάση ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού Μιλουτίνοφ, έκανε εξαιρετική ενέργεια και κάρφωσε και κράτησε τον τους Ερυθρόλευκους στο -5 κάνοντας το 49-44.

Όμως η Φενέρ ξέσπασε και με το τρίποντο του Ιταλού Λουίτζι Ντατόμε έφτασε την διαφορά της από τον Ολυμπιακό στους 13 πόντους κάνοντας το 57-44. Στον αγώνα πήρε μέρος και ο παλιός γνώριμος των Πειραιωτών, Πέρο Άντιτς, με τον Σκοπιανό σε τρίποντο και να γράψει το 68-50 στο 32΄. Από εκείνο το σημείο φάνηκε πως ο Ολυμπιακός θα έχανε σίγουρα το παιχνίδι και δεν μπορούσε να το γυρίσει. Τέλος ο αγώνας έληξε με διαφορά 16 πόντων υπέρ της Φενέρ με 80-64.

Η Φενέρμπαχτσε είναι η Πρωταθλήτρια με τον Ολυμπιακό να αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Μπορεί να μη κέρδισε το τρόπαιο αλλά κέρδισε τον σεβασμό όλης της Ευρώπης.

 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-18, 39-34, 60-48, 80-64

 

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΕ (Ζ. ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Ουντό 10 (9 ρ., 5κοψ.), Μαχμούτογλου, Άντιτς 4 (1), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Σλούκας 3 (1 τρ., 5 ασ.), Νάναλι 2, Βέσελι 8 (8ρ.), Κάλινιτς 17 (4τρ., 5ρ., 5 ασ.), Ντίξον 8 (2), Ντουβερίογλου, Ντατόμε 11 (2)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ι. ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ): Γκριν 7 (1), Μπιρτς 14, Γιανγκ, Τολιόπουλος 3 (1), Σπανούλης 9 (2τρ., 8 ασ.), Γουόρτερς 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 9 (3)

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Ολυμπιακός Και ΠΑΟΚ Στις Κορυφαίες Ομάδες Της Εικοσαετίας Στις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων 20 ετών βρίσκονται ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η κατάταξη αφορά...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη   Το 1 – 1 έκανε στην σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League (ΕΣΑΚΕ) ο Παναθηναικός Superfoods επικρατώντας του Ολυμπιακού...

Αθλητισμός

  Του Λευτέρη Τώνη   Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά αγώνα που μόνο τελικό δεν θύμιζε, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού Superfoods με 63...

Αθλητισμός

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο 11′ με τον Ιλιτς, είδαν στο 31′ τον σκόρερ τους να χάνει απίστευτη ευκαιρία για το 2-1, ενώ στο 87′...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC