Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

Εκανε το 1 – 1 ο Παναθηναικός στην σειρά των τελικών

Του Λευτέρη Τώνη

 

Το 1 – 1 έκανε στην σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League (ΕΣΑΚΕ) ο Παναθηναικός Superfoods επικρατώντας του Ολυμπιακού με 84 – 80 στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε γρήγορο ρυθμό με τον Παναθηναικό να πιέζει για να αυξήσει τις κατοχές της μπάλας. Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη που ήταν εκτός αποστολής λόγω ίωσης, οι Ερυθρόλευκοι κατέβασαν ταχύτητα τους και επιχείρησαν να περάσουν την μπάλα στους ψηλούς (ή αλλιώς στο low post).

Ο Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ έπαιζαν με πλάτη και ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να βάλει κάποια εύκολα καλάθια και προσπαθούσαν να περιορίσουν τις πιθανότητες εκδήλωσης αιφνιδιασμού του Παναθηναικού. Η ομάδα του Πασκουάλ στο πρώτο δεκάλεπτο είχε μικρό ποσοστό στα σουτ καθώς μετρούσε 2/8 δίποντα και 3/6 τρίποντα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρίσκετε μπροστά με +3 με 17 – 20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά χωρίς να αλλάξουν κάτι στον τρόπο με τον οποίο έπαιζαν καθώς είχαν προβάδισμα με +4 για το 23 – 27 στο 12΄ ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή οι Πειραιώτες είχαν 16/24 πόντους εντός παιδιάς που είχα μπει κάτω από την ρακέτα και 3/3 βολές.

Κάπου εκεί ο Παναθηναικός έβγαλε πολύ καλές μαζεμένες άμυνες στο “ζωγραφιστό” (στο low post δηλαδή) και ο Ολυμπιακός έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και απέκτησε πρόβλημα στον επιθετικό τομέα.

Καθώς περνούσαν τα λεπτά η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε μόνο ένα εύστοχο τρίποντο από τον Αγραβάνη μέσα σε πέντε λεπτά ενώ οι Πράσινοι γύρισαν το παιχνίδι και το έφεραν στα μέτρα τους και έκαναν 35 – 30 στο 17΄. Ο Παναθηναικός στην λήξη του ημιχρόνου πήγε στα αποδυτήρια με ένα μικρό προβάδισμα στο +3 με το σκορ να κυμαίνεται 41 – 39.

Το τριφύλλι βελτίωσε τα εντός παιδιάς με 10/20 δίποντα και 17 ριμπάουντ έναντι του Ολυμπιακού που είχε 12. Στο κομμάτι των ασσίστ υπολείπονταν των φιλοξενουμέμων 7 έναντι 8 που είχε ο Ολυμπιακός.

Στην τρίτη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και τα ποσοστά εντός παιδιάς ήταν πολύ χαμηλά και από τις δύο ομάδες. Πάντως ο Παναθηναικός παρά τον χαμηλό ρυθμό στον αγώνα ξεκίνησε τις επιθέσεις του με την μπάλα να πηγαίνει στον Γιάννη Μπουρούση αλλά και πάλι η ομάδα των πρασίνων ήταν άστοχοι με 3/9 δίποντα και έτσι δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την διαφορά.

Από την άλλη πλευρά, ο Αγραβάνης και ο Γκριν ήταν αυτοί που σκόραραν για τον Ολυμπιακό. Πάντως παρά την αυξανόμενη πίεση του Παναθηναικού η ομάδα του Σφαιρόπουλου παρά τα κακά ποσοστά που είχε στα σουτ (4/14) έμενε κοντά στο σκορ ενώ το τριφύλλι είχε την διαφορά στο +6 με 59 – 53.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναικός προσπάθησε πάλι να ξανά βάλει την μπάλα στο low post αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα ενώ από πλευράς Ολυμπιακού ευστοχούσαν με μακρινά σουτ από την περιφέρεια με τον Γκριν να έχει 5/5 τρίποντα και ο αγώνας τότε άρχισε να γίνεται ντέρμπι.

Οι Πειραιώτες δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν ακόμα και με τον Παναθηναικό να βρίσκετε στο +7 με 78 – 71 στο 2:20 πριν τελειώσει το παιχνίδι. Οι Ερυθρόλευκοι πίεζαν και έπαιρναν το επιθετικό ριμπάουντ, ανανέωνε τις επιθέσεις και με τρίποντο του Πρίντεζη μέιωσε δύο (78 – 76) στα 55’’ πριν την λήξη του αγώνα. Μετά το time out που κάλεσε ο Πασκουάλ ο Μάικ Τζέιμς σκόραρε με λέι απ για το 80 – 75 στα 35’’ πριν την λήξη του αγώνα.

Τέλος ο Παναθηναικός πήρε την νίκη με 84 – 80 και έκανε το 1 – 1 στην σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League (ΕΣΑΚΕ).

Το επόμενο παιχνίδι είναι την Κυριακή 4/6 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ SUPERFOODS (Τ.ΠΑΣΚΟΥΑΛ)

Σίγκλετον 9 (2), Ρίβερς 9 (1), Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς 16 (1τρίπ. 9/9 βολές), Φελντέιν 6 (2), Γκιστ 2, Γκάμπριελ 8 (2), Μπουρούσης 12 (6 ριμπ.), Καλάθης 8 (10 ριμπ.)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ι.ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Γκριν 21 (5/6 τρίπ.), Μπιρτς 1 (7 ριμπ.), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3 (1), Γουόρτερς 2, Αγραβάνης 9 (2), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 15 (2 τρίπ., 6 ριμπ. Και 5 ασ.), Παπανικολάου 12 (0/5 τρίπ.), Μάντζαρης 9 (1)

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Ολυμπιακός Και ΠΑΟΚ Στις Κορυφαίες Ομάδες Της Εικοσαετίας Στις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων 20 ετών βρίσκονται ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η κατάταξη αφορά...

Αθλητισμός

  Του Λευτέρη Τώνη   Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά αγώνα που μόνο τελικό δεν θύμιζε, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού Superfoods με 63...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη Ο Ολυμπιακός ήθελε να γράψει ακόμη ένα μεγάλο έπος στην χρυσή ιστορία του αλλά δεν τα κατάφερε αφού βρήκε μπροστά του...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη Ο πρώην μπασκετμπολίστας Κώστας Τσαρτσαρής μιλά αποκλειστικά στο Λευτέρη Τώνη για την πορεία του στον Παναθηναικό, την Εθνική ομάδα, για τον...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC