Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Προκλητικά αβάσιμες οι δηλώσεις Σόιμπλε για την ελληνική ναυτιλία

Δριμεία κριτική επί των δηλώσεων του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με τις οποίες ο Α. Τσίπρας δεν τήρησε την υπόσχεσή του σχετικά με την φορολόγηση των εφοπλιστών ασκεί η Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) δια στόματος του προέδρου της.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΕΕΕ Θ. Βενιάμη αναφέρει πως “στόχος των δηλώσεών του είναι να τορπιλίσει τους στενούς δεσμούς της ελληνικής ναυτιλίας με τον τόπο της”, μιλά για “αποτυχία της γερμανικής ναυτιλιακής πολιτικής” και εκτιμά ότι “αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή πορεία”.

Επιπλέον τονίζει πως “η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σύσσωμη ανταποκρίθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση των εσόδων της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας εδώ και τέσσερα χρόνια σε εθελοντική βάση, τον διπλασιασμό της φορολογικής της υποχρέωσης “.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών αναφέρει:

«Απορία δημιούργησε στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα η αδικαιολόγητη πρόσφατη επίθεση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε κατά της χώρας μας με αιχμή του δόρατος τον ελληνικό εφοπλισμό.

Ο κ. Σόιμπλε, αγνοώντας με εμμονή το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τη γερμανική ναυτιλία, στρέφεται με τις δηλώσεις του εναντίον της ελληνικής ναυτιλίας που τυχαίνει όμως να εκπροσωπεί και το 50% της κοινοτικής, μια πρωτιά που μάλλον ενοχλεί.

Σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να προασπίσει, αλλά και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας της έναντι του σκληρού ανταγωνισμού από ναυτιλιακά κέντρα εκτός Ευρώπης, οι επικρίσεις του κ. Σόιμπλε είναι προκλητικά αβάσιμες.

Δημιουργείται επίσης το ερώτημα μήπως η αποτυχία της γερμανικής ναυτιλιακής πολιτικής, που παρόλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα (πλοιοκτησία, διαχείριση, φυσικό πρόσωπο), δεν κατάφερε να στηρίξει τη ναυτιλία της, είναι το κίνητρο που υποκινεί τον Υπουργό στις δηλώσεις αυτές.

Αν στόχος των δηλώσεών του είναι να τορπιλίσει τους στενούς δεσμούς της ελληνικής ναυτιλίας με τον τόπο της, αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή πορεία.

Προς γνώση του κου Σόιμπλε, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σύσσωμη ανταποκρίθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση των εσόδων της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας εδώ και τέσσερα χρόνια σε εθελοντική βάση, τον διπλασιασμό της φορολογικής της υποχρέωσης, αν και αυτή απολαμβάνει ιστορικά συνταγματικής προστασίας, μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει έμπρακτα την ενότητα αλλά και την συνέπειά της απέναντι στον τόπο της.»

Υπενθυμίζεται πως σε forum του δικτύου WDR, ο γερμανός υπουργός οικονομικών είπε ότι ο κ. Τσίπρας εξελέγη με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών, αλλά «τίποτα δεν έγινε».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές οι εκπρόσωποι των Κ.Ο. αξιοποίησαν την ευκαιρία για να κάνουν έναν απολογισμό για την...

Οικονομία

Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα βλέπει επιτέλους φως, υποστήριξε ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., εξαίροντας τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής...

Διεθνή

Η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σχετικά με το ελληνικό ζήτημα τους τελευταίους...

Άρθρα & Απόψεις

Του Νίκου Βούστρου  Για πολλοστή φορά παρακολουθήσαμε χθες στο κοινοβούλιο μια παράσταση. Μια κακή παράσταση, από μια ανεπαρκή κυβέρνηση και μια ακόμα πιο ανεπαρκή...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC