Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Απάντηση των ΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για την ΔΩΔΩΝΗ

 

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης απαντούν στον Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη  για το επικείμενο θέμα της Δωδώνης :

Το μένος του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη σε κάθε μορφή συνεταιρισμού και κοινωνικής παρουσίας συνεχίζεται και συνεχίζεται με έναν ιδιαίτερο αρνητικό τρόπο για το καλό της Ηπείρου και του κτηνοτροφικού της κόσμου.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Καχριμάνης συλλαμβάνεται ψευδόμενος. Για μία ακόμη φορά  λέει την μισή αλήθεια  που είναι χειρότερη από το ψέμα.

Αφού λοιπόν προκαλεί να η απάντησή  και η αλήθεια .

Μας κατηγορεί ως Ενώσεις ότι ήμασταν υπεύθυνοι  για το γεγονός ότι δεν προχώρησε η πρόταση ίδρυσης  εταιρείας λαϊκής βάσης προκειμένου να υπάρξει η εξαγορά των μετοχών της ΑΤΕ στην ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. . Τον προκαλούμε λοιπόν να μας πει ΠΩΣ και με ΠΟΙΟ τρόπο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  εμείς ακυρώσαμε  την προσπάθεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αν δεν απαντήσει σ΄αυτό θα αποδείξει το μέγεθος του ψεύδους και θα μείνει εκτεθειμένος στον  ηπειρώτικο λαό.

Για την Ιστορία αλλά και για την ενημέρωση των  ηπειρωτών θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση του  Οικονομικού Επιμελητηρίου κρίθηκε ανεπαρκής και ασαφής . Η πρόταση αυτή συζητήθηκε  μεν στο Περιφερειακό Συμβούλιο πλην όμως δεν υιοθετήθηκε από κανέναν. Η δεύτερη βελτιωμένη πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου  συζητήθηκε σε επίπεδο επικεφαλής των παρατάξεων παρουσία βουλευτών της Ηπείρου και παραγωγών.  Σε ότι αφορά τις Ενώσεις  την αποδέχτηκαν και μάλιστα πρότειναν η εταιρεία λαϊκής βάσης να συμμετέχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για κάλυψη των απαραίτητων κεφαλαίων. ΄Εκτοτε τι έπραξε ο κ. Καχριμάνης προκειμένου η πρόταση αυτή να πάρει σάρκα και οστά ; 

Απολύτως τίποτε .

Δεν μπορεί λοιπόν να μας κατηγορεί για δικά του λάθη και παραλείψεις.

Πάμε τώρα στο θέμα των “Γυρολόγων” , όπως μας χαρακτήρισε .

Η μοναδική αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν  για την  αγορά του πακέτου της ΑΤΕ στην βιομηχανία , είτε τελικά  συμμετείχαν στο διαγωνισμό, είτε δεν κατέθεσαν πρόταση, πέρασαν από τα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν μαζί μας την δυνατότητα συνεργασίας και πάντα μετά από επικοινωνία με τον Σύμβουλό μας και τις περισσότερες φορές παρουσία αυτού.

Αυτοί λοιπόν  ήρθαν  σε μας και όχι το αντίστροφο, όπως  σκοπίμως  επικαλείται ο κ. Καχριμάνης.

Το γεγονός δε ότι μια εκ των συναντήσεων έγινε σε  Κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας και μόνο αυτό  ως γεγονός αποδεικνύει ότι οι Ενώσεις δεν έπραξαν  τίποτε στα κρυφά. Αν ήθελαν να λειτουργήσουν παρασκηνιακά  προφανώς και δεν θα επέλεγαν πολυμελή  συνάντηση (συμμετείχαν  σε αυτή πάνω από 15 άτομα ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Είπαμε κ. Καχριμάνη μπορείτε να μας θεωρείτε  όπως θέλετε. ΌΧΙ όμως βλάκες και ηλίθιους.

Με αφορμή λοιπόν τις συναντήσεις αυτές η θέση  των Ενώσεων απέναντι στους υποψήφιους αγοραστές ήταν και παραμένει  καθαρή.

Ποιος θα είναι ο χαρακτήρας της βιομηχανίας . Ποια θα είναι τα κοινωνικά και οικονομικά  χαρακτηριστικά της απέναντι στους παραγωγούς μας.

Οι προτάσεις μας συγκεκριμένες τις οποίες  άλλοι δέχτηκαν και άλλοι τις απέρριψαν . Μεταξύ αυτών που τις απέρριψαν και η SIMOS.

 

Αναφορικά  τώρα  με την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό και την –υποτιθέμενη- νομιμοποίησή του .

Οι Ενώσεις έκριναν  ότι είχαν  υποχρέωση  απέναντι στους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί έτσι εκτίμησαν – και σωστά κατά τη γνώμη μας _ ότι μη έχοντας άλλα περιθώρια κινήσεων  η συμμετοχή  τους στον διαγωνισμό θα διασφάλιζε  το δικό τους ποσοστό στη βιομηχανία και μετά από παρότρυνση του ίδιου Διοικητή της ΑΤΕ ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθεί το προτιμησιακό δικαίωμα το οποίο μας παρέχει το καταστατικό.

Δεύτερον γιατί εκτίμησαν ότι με τη συμμετοχή τους θα  διασφάλιζαν τον κοινωνικό – οικονομικό χαρακτήρα της βιομηχανίας.

 

Σε ότι αφορά το αν οι Ενώσεις καθόρισαν ή όχι το ύψος  του τιμήματος για το οποίο επίσης μας κατηγορεί ο κ. Καχριμάνης

Ένα ακόμη ψέμα .

Η πρόταση των Ενώσεων είναι απόλυτα σύμφωνη με την επί δεκαετίας αρχική μας θέση. Εξαγορά  των μετοχών στη λογιστική τους αξία.

Αν λοιπόν ο κ. Καχριμάνης  ήταν περισσότερο προσεκτικός  και είχε λιγότερο μένος σε βάρος των Ενώσεων, των  συνεταιρισμών και των παραγωγών , θα διαπίστωνε  ότι η οικονομική πρόταση  προκύπτει  από τον ισολογισμό της βιομηχανίας του 2011.

Το τίμημα που κατέθεσαν οι Ενώσεις  με τον στρατηγικό τους επενδυτή αντιπροσωπεύει  ΑΚΡΙΒΩΣ  την λογιστική αξία των μετοχών της ΑΤΕ  όπως αυτή την ορίζει ο ισολογισμός της βιομηχανίας .

Τι δεν καταλαβαίνει λοιπόν ο κ. Καχριμάνης ;

Μάλλον το πιο σοβαρό.

Ότι με βάση  τη δική μας πρόταση και με στρατηγικό επενδυτή η υπεραξία της βιομηχανίας θα παρέμεινε  στην Ήπειρο καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτής θα παρέμειναν αναλλοίωτα με υπογραφή συμφωνητικού το οποίο θα αποτελούσε καταστατική πράξη της εταιρείας, ενώ αν  η εταιρεία αγοραστεί από τους ξένους η υπεραξία της  βιομηχανίας θα αποτελέσει αντικείμενο οικονομικής  διαπραγμάτευσης  ανάμεσα στη Μόσχα, το Παρίσι , το Λονδίνο , την Αθήνα. Στις  πρωτεύουσες των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι πέντε  φίλοι δηλαδή.

Και κάτι ακόμη το οποίο δεν πρέπει να ξεχνά ο κ. Καχριμάνης .

Πριν οι Ενώσεις καταλήξουν σε στρατηγικό συνεργάτη στην πρόταση την οποία επέβαλαν πρότειναν την χορήγηση δανείου από την ΑΤΕ ή από άλλη τράπεζα  προκειμένου να εξαγοράσουν την εταιρεία , η αποπληρωμή του δανείου θα γινόταν σε βάθος πενταετίας με εγγύηση το σύνολο των μετοχών της βιομηχανίας και όχι μόνον αλλά και με την εγγύηση των ίδιων των παραγωγών μέσα από την εισκόμιση του γάλακτος , κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Κλείνοντας

Το θέμα είναι ένα .

Συμφωνεί ο κ. Καχριμάνης ότι θα πρέπει να σταματήσει εδώ η πώληση των μετοχών γιατί η διαδικασία  που ακολουθήθηκε δεν ήταν διαφανής ;

Αν ναι τότε πάμε μαζί στην διαμόρφωση πρότασης είτε με εταιρεία λαϊκής βάσης , είτε  με ότι αυτός θέλει.

Αρκεί να είναι ηπειρώτες αυτοί που θα εμπλακούν και θα διασφαλίζουν τα χαρακτηριστικά τα οποία απορρέουν από την ιδρυτική καταστατική πράξη αυτής.

Κύριε Καχριμάνη. Την απάντησή σας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, όμως όχι αόριστη.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Εργασίες ανάδειξης της Ακρόπολης, χτισμένης την Μολοσσική περίοδο στη Σκλίβανη ξεκίνησαν σήμερα. Θα συνεχιστούν τις επόμενες δύο ημέρες. Θα γίνουν κυρίως εργασίες καθαρισμού. Πρόκειται...

Ήπειρος

Το Μουσείο Ακρόπολης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνεργάστηκαν για την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το Μαντείο...

Ιωάννινα

Η μήνυση των νέων ιδιοκτητών της «Δωδώνης» σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων Χρήστου Μπαλτογιάννη και του εκπροσώπου των κτηνοτρόφων Μιχάλη Τζίμα,...

Ήπειρος

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρακτικό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: «Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC