Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009 12:05
GigaFM
Ο ΠΑΣ παίζοντας για ακόμη μια φορά με οργάνωση και σοβαρότητα, κέρδισε με το... σπαθί του ακόμη έναν σημαντικό εκτός έδρας βαθμό, στη Λάρισα από την ΑΕΛ. Ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 11΄ με τον Μαϊστόροβιτς. Στο 14΄ ο Πολωνός γκολκίπερ της ΑΕΛ τραυματίστηκε στο κεφάλι σε σύγκρουση με τον Γεωργιάδη, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε στο 24΄ από τον Σερεμέτ. Στο 29΄ ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε κεφαλιά του Ντε Νίγκρις. Η Λάρισα έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή πριν το ημίχρονο, καθώς ο Βενετίδης υπέστη τράβηγμα. Στο 83΄ ο Σερεμέτ απέκρουσε το φάουλ του Σαϊτιώτη, ενώ στην εκπνοή ο ΠΑΣ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να φύγει νικητής από το Αλκαζάρ, όταν ο Σερεμέτ απέκρουσε το σουτ του Ντάσιου σε απόσταση αναπνοής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ (ΠΑΣ Γιάννινα): "Σήμερα πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας με σχετική άνεση. Δεν περίμενα η ΑΕΛ να παίξει τόσο παθητικά. Έδωσαν και οι δύο ομάδες γήπεδο, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο τέταρτο. Είχαμε καλή κυκλοφορία, υπομονή στο παιχνίδι μας και αν καταφέρναμε να σκοράρουμε στην κλασική ευκαιρία του Μαϊστόροβιτς, ίσως το ματς να άνοιγε. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Πήραμε άνετα έναν βαθμό σε μια δύσκολη έδρα. Δεν περίμενα από την ΑΕΛ να δείξει αυτή την εικόνα. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και νομίζω ότι ο κόσμος δεν ευχαριστήθηκε από το θέαμα που είδε. Περίμενα την ΑΕΛ να παίξει πιο ανοιχτά. Με ξάφνιασε ο τρόπος παιχνιδιού της".
ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (Λάρισα):"Δεν έγινε ποιοτικό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες επέλεξαν να είναι περισσότερο οργανωμένες και όχι να να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, η ισοπαλία αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα. Θα μπορούσε να είχε πετύχει και ο ΠΑΣ γκολ, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι εμείς. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τις αναγκαστικές αλλαγές. Ξέραμε ότι υπάρχουν 2-3 με προβλήματα και είχαμε στο νου μας να παίξουν ένα μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού και κατόπιν να τους αντικαταστήσουμε. Όμως, οι αναγκαστικές αλλαγές μας χάλασαν ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Μπορεί να μην είχαμε την επιθυμητή ποιότητα, αλλά τουλάχιστον σήμερα προσπαθήσαμε πολύ".
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Τουάμα, Νταμπίζας - Κώτσιος, Μπακαγιόκο
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ (24΄ λ. τρ. Σερεμέτ), Μπουκουβάλας, Βενετίδης (40΄ λ. τρ. Κατσιαρός), Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Βλασόπουλος (76΄ Κάσας), Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ, Μελίσσης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Μπαλάφας, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Μπακαγιόκο (76΄ Σαϊτιώτης), Βαγγελής (51΄ Μιχαλόπουλος), Τζάνης, Βάντερσον, Γεωργιάδης (72΄ Στάθης).
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009 12:07
Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009 12:03
GigaFM
Με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΝ Α. Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή στις 20.30 στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Ο κ. Τσίπρας έφτασε το μεσημέρι στα Γιάννινα και μίλησε σε συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Ολοκληρωμένη πολιτική για τις μικρές επιχειρήσεις και την αυτοαπασχόληση».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι η κρίση δεν είναι μια καταιγίδα που θα περάσει είναι πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις πολιτικές των δυο κομμάτων εξουσίας. Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρότεινε μεταξύ άλλων:
• Ουσιαστική και γενναία χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με κρατική εγγύηση και χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις.
• Να υπάρξει δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της εθνικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας αλλά και με την ίδρυση μίας τράπεζας Ειδικού σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να στηριχθεί η πραγματική οικονομία.
• Να αλλάξει η νομοθεσία για την εμπορική χωροταξία ώστε να σταματήσει το φαινόμενο να φυτρώνουν παντού πολυκαταστήματα.
• Nα αντικατασταθεί η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε από μία δημόσια υπηρεσία που θα λειτουργεί με αποκλειστικά κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια.
Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 15:37
GigaFM
Αναβλήθηκε σήμερα δίκη των τριών μαθητών του 4ου Λυκείου Ιωαννίνων, οι οποίοι συμμετείχαν στις καταλήψεις του 2007 και κατηγορούνται από γονέα ως υπαίτιοι, διότι, «προκάλεσαν τη διακοπή της λειτουργίας του σχολείου για το διάστημα από τις 17 του Οκτώβρη έως και τις 5 του Νοέμβρη 2007».
το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο στις 30 Απριλίου του 2010.
Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 15:35
GigaFM
Αύριο ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννενα - ΑΕΛ στη Λάρισα στις 16:45 στο γήπεδο Αλκαζάρ. Ο κ. Παράσχος κατά πάσα πιθανότητα θα παρατάξει την ομάδα Χωρίς διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από τη NOVA. Ο προπονητής του ΠΑΣ στις προπονήσεις χρησιμοποίησε όσους ξεκίνησαν το ματς την περασμένη Κυριακή με την ΑΕΚ. Τη θέση του τιμωρημένου Ντιμπαλά πήρε ο Χρήστος Τζάνης, που αποθεραπεύτηκε και αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.
Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 15:34
GigaFM
Η κάτω βουλή του πολωνικού κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, με την οποία θεσπίζεται ο υποχρεωτικός φαρμακευτικός ευνουχισμός, σε περιπτώσεις εγκλημάτων παιδεραστίας και αιμομιξίας.
Η τροποποίηση υπερψηφίστηκε από 400 βουλευτές, καταψηφίστηκε από έναν, ενώ δύο απήχαν.
Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 15:32
GigaFM
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας (ΚΠΕ) θα διαθέσει ειδικούς σάκους με την ένδειξη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στους Δήμους Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων, και στις Κοινότητες Αετομηλίτσας, Διστράτου και Φούρκας, για τη συλλογή του χαρτιού που προκύπτει από την εκλογική διαδικασία.