
Δολοφονήθηκε, στις 5.20 τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν, από τον τόπο της δολοφονίας, είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο.
Έρευνες διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, για τις συνθήκες και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει καμία εκδοχή.
Σύμφωνα με μία μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν Σεκιούριτι ή Δημοτικής Αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις.
Ο ένας από αυτούς χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του 37χρονου δημοσιογράφου, λέγοντάς του από το θυροτηλέφωνο ότι κλέβουν το αυτοκίνητό του και όταν κατέβηκε στην είσοδο τον "γάζωσαν" με πιστόλι των 9 χιλιοστών.
Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο, ότι οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο γύρω στις 7 το πρωί στην οδό Ηλιουπόλεως σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο από τον τόπο της δολοφονίας.
Το αυτοκίνητο αυτό εκλάπη από τον Αλιμο,το περασμένο Σάββατο 17/7/2010 και είχε δηλωθεί η κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία έχει υποστεί ισχυρο σοκ,μαζί με το ανήλικο παιδί τους.
*****
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του "Ράδιο Θέμα", ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό επειδή επί πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης και αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, δεν ήταν όμως τηλεοπτικό πρόσωπο.
Ήταν 37 ετών, παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί, ηλικίας περίπου δύο ετών.
Επί σειρά ετών υπήρξε στενός συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τον οποίο οι επαγγελματικοί δρόμοι τους χώρισαν επεισοδιακά πριν από περίπου δύο χρόνια. Έκτοτε, αν και τους συνέδεε κουμπαριά, μεταξύ τους αναπτύχθηκε μεγάλη κόντρα στο διαδίκτυο, η οποία μάλιστα έφτασε και στις δικαστικές αίθουσες. Ο δολοφονηθείς ήταν άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις στο blog troktiko, το οποίο από το πρωί του αποδίδει φόρο τιμής.
Παράλληλα, ποτέ δεν είχε εγκαταλείψει την μεγάλη του αγάπη, το αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο κάλυπτε τα τελευταία χρόνια για λογαριασμό της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής».