Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
αποχώρησε από το δημοτικο συμβούλιο
αποχώρησε από το δημοτικο συμβούλιο

Ιωάννινα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του Θ. Μπέγκα

Προς ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου ανέλυσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Όπως τόνισε, η απόφαση αυτή ήταν μια πολιτική διαμαρτυρία εξαιτίας της συνεχιζόμενης απαξίωσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής, της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών του δήμου Ιωαννιτών.

«Από τη μια οι χοροί καλά κρατούν, οι διάφορες εκδηλώσεις και συναθροίσεις στις δημοτικές αίθουσες διαδέχονται η μία την άλλη, με πρωταγωνιστές σε πολλές απ’ αυτές τον ίδιο το δήμαρχο, από την άλλη οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Μπέγκας και συνέχισε:

«Επανήλθαμε σε μια διαδικτυακή συνεδρίαση όπου και πάλι η δημοτική αρχή προφασίζεται την πανδημία. Πριν λίγες μέρες επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θέλοντας να μάθω πότε προγραμματίζεται η επόμενη συνεδρίαση και στην συνομιλία μας μου ανέφερε ότι σκέφτεται να συγκαλέσει μια συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Του εξέφρασα τη διαφωνία μου και συμφωνήσουμε ότι θα συζητήσουμε το θέμα όταν οριστεί η ημερομηνία της συνεδρίασης. Αντ’ αυτού, βρεθήκαμε, λαμβάνοντας την πρόσκληση για τη συνεδρίαση, μπροστά σε μια ειλημμένη απόφαση».

Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», πρόσθεσε ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε πλήρη εκφυλισμό έχει περιέλθει και η λειτουργία των λοιπών συλλογικών οργάνων του δήμου, όπως η Οικονομική Επιτροπή, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνεδρίαση δια περιφοράς που διεξήχθη τη Δευτέρα.

«Στο ίδιο πλαίσιο, του εκφυλισμού δηλαδή της λειτουργίας των οργάνων του δήμου και των νομικών του προσώπων, αναφέρω και το γεγονός ότι συστηματικά λαμβάνουμε εισηγήσεις την τελευταία στιγμή, καθώς επίσης και το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή κατατίθεται προς συζήτηση σημαντικός αριθμός θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για μια συνεχιζόμενη επιπολαιότητα και  προχειρότητα στις εισηγήσεις που κατατίθενται στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που επιβεβαιώθηκε μόλις πρόσφατα όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βάββας ζήτησε από τον κ. Μπέγκα  να αλλαχτεί μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τις ενεργειακές κοινότητες διότι δεν είχε ληφθεί όπως θα έπρεπε προκειμένου να εγκριθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ.

«Η παράταξή μας αποχώρησε χθες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τον βαθιά αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα νομοθετήματα περί covid, καθώς και τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου. Θα συνεχίσουμε όμως να είμαστε δυναμικά παρόντες, σε επαφή με την κοινωνία, το μοναδικό κριτή όλων μας.

Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για μείζονα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Επίσης εξελίσσονται διάφορα σοβαρά θέματα όπως το κλειστό γυμναστήριο, η ένταξη του έργου της αντικατάσταση των λαμπτήρων led του δήμου Ηγουμενίτσας στο ΕΣΠΑ και οι δικές μας χαμένες ευκαιρίες, σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση κορυφώνεται, η διαχείριση των απορριμμάτων κι άλλα πολλά για τα οποία θα θέλαμε να τοποθετηθούμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Να είστε σίγουροι όμως ότι έχουμε τον τρόπο να επικοινωνήσουμε τις απόψεις μας με την κοινωνία, με βασικές αρχές τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα και τη διαφάνεια», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και τα υπό ανάπτυξη έργα του Δήμου

Ιωάννινα

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας Αθανάσιος της Μονής Ντουραχάνης Ιωαννίνων Μία βαθύτατα δυσάρεστη είδηση για την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. Πρόκειται για την...

Ιωάννινα

Αφιερωμένη στη Σλοβακία είναι η σημερινή ημέρα στα Ιωάννινα, αποδεικνύοντας τη διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου και πόλεων της Σλοβακίας. Μετά το περυσινό διήμερο...

Ιωάννινα

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ έχει βρεθεί θετικός στον Covid-19, τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επομένως οι προγραμματισμένες...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC