Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα, Χάρης Πεχλιβανίδης
ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα, Χάρης Πεχλιβανίδης

Πολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα χάρης Πεχλιβανίδης καλλιτεχνικός διευθυντής

ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα Χάρης Πεχλιβανίδης Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

Συνεδρίασε την Μ. Τρίτη το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Στην χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ελήφθη απόφαση για την επιλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Με 8 ψήφους υπέρ, έναντι μιας ψήφου υπέρ άλλου υποψηφίου, επιλέχθηκε ο κ. Χάρης Πεχλιβανίδης για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού. Το υπουργείο πολιτισμού θα αποφανθεί για την νομιμότητα όσων περιγράφονται για το θέμα αυτό στην ισχύουσα προγραμματική σύμβαση.

Βιογραφικό του Χάρη Πεχλιβανίδη

Είναι απόφοιτος του Τµήµατος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχοντας λάβει υποτροφία από το Ι.Κ.Υ (Ίδρυµα Κρατικών Υποτροφιών) ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές µε τίτλο “MA in Theatre: Devised Theatre” στο Dartington College of Arts (UK). Έχει βραβευτεί απο την ακαδημαϊκή κοινότητα του Α.Π.Θ. µε το “Βραβείο Αριστείας – Διεθνείς Διακρίσεις Αποφοίτων”.

Διδάσκει το μάθημα της κινησιολογίας/χορού σε ανώτερες δραµατικές σχολές επί σειρά ετών. Από το 2007 έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και χορευτής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το 2012 συνδηµιούργησε την καλλιτεχνική κολλεκτίβα influx. Έχει βραβευτεί δύο φορές µε τη Διεθνή Υποτροφία Ίψεν του Ιδρύµατος Ίψεν της Νορβηγίας.

Συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας με ακόμα πέντε χώρες στο διακρατικό πρότζεκτ “The ways of the heroes”, το οποίο χρηματοδοτείται από τον οργανισμό Creative Europe.

Τέλος, έχει σκηνοθετήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση “Γυναίκες της Πέτρας” (συνεργασία του μουσικού σχήματος “Encardia” καθώς και του πολυφωνικού σχήματος Πλειάδες).

Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης

ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα Χάρης Πεχλιβανίδης Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Χρηματοδότηση 930.000 ευρώ για την τριετία 2021-2023, στους φορείς του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος. Το Υπουργείο Πολιτισμού ανανέωσε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας το οποίο είχε υπογραφεί και με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων επί θητείας μας. Σύμφωνα με το οποίο το Δημοτικό μας Θέατρο θα επιχορηγηθεί με 60.000 ευρώ (20.000 ευρώ κατ’ έτος).

Μια εξειδικευμένη επιχορήγηση, για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Παράλληλα χρηματοδοτεί τη διοργάνωση σεμιναρίων διδασκαλίας αρχαίου δράματος, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Σε μια περίοδο όπου η παραγωγή ποιοτικού πολιτιστικού περιεχομένου θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο. Η αναβάθμιση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος επιβάλλεται να είναι στην πρώτη γραμμή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών.

Δυστυχώς όμως, η σημερινή δημοτική αρχή δεν θέλησε να χτίσει πάνω σε έναν θεσμό που κατάφερε στα τρία χρόνια παρουσίας του να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος δεν ήταν απλά οι παραστάσεις που φιλοξενούνταν στο θέατρο της Δωδώνης. Ήταν μια πολιτιστική εμπειρία πολύ διαφορετική και σύνθετη.

Σε αυτό συνέβαλε η δράση το Θερινό Μαντείο, η επιτυχία του οποίου επιβραβεύτηκε από το υπουργείο Πολιτισμού που το ενέταξε στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!

Η επιβράβευση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος από το υπουργείο Πολιτισμού συμπίπτει χρονικά με την εκλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Η παράταξή μας πιστεύει ακράδαντα πως οφείλει να οδηγήσει το θέατρο, εργαζόμενος με όραμα για την προαγωγή του ποιοτικού πολιτισμού. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο και το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ξεπερνώντας κάποιες άστοχες επιλογές της σημερινής Διοίκησης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Την σύμβαση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο είναι ενταγμένο...

Ιωάννινα

Συνελήφθη προχθές (04-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και...

Ιωάννινα

Το Αργυρόκαστρο επισκέφθηκε χθες Πέμπτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με αφορμή τα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου....

Ιωάννινα

Μία μοναδική ευκαιρία για τον οριστικό μετασχηματισμό της πόλης των Ιωαννίνων αποτελεί η ένταξή της στις 100 κλιματικά ουδέτερες ευρωπαϊκές πόλεις. Τα Γιάννενα επιλέχθηκαν...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC