Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα - σύλληψη μέλους εγκληματικής οργάνωσης
Ιωάννινα - σύλληψη μέλους εγκληματικής οργάνωσης

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Σύλληψη μέλους εγκληματικής οργάνωσης για απάτες

Ιωάννινα – Σύλληψη Μέλους Εγκληματικής Οργάνωσης Για Απάτες

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες

Με τη μέθοδο του δήθεν ατυχήματος στενού συγγενικού προσώπου και της άμεσης ανάγκης χρημάτων για την εγχείρησή τους, τα μέλη της οργάνωσης επιχειρούσαν να «αλιεύσουν» θύματα μέσω τηλεφώνου. Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιείται συχνά για την εξαπάτηση πολιτών. Αντίστοιχα περιστατικά εξιχνιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ισχυρίζονταν ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος ακρωτηριασμού αν δεν καταβληθούν τα χρήματα για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης. Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη η «εισπράκτορας» της οργάνωσης, έχοντας μόλις παραλάβει από ανυποψίαστο πολίτη -12.200- ευρώ

Σε τουλάχιστον (44) ανέρχονται οι περιπτώσεις που επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα με συνολικό προσδοκώμενο όφελος -516.000- ευρώ   

Η εμπεριστατωμένη έρευνα και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησε στη σύλληψη χθες το πρωί στα Ιωάννινα, αλλοδαπής, μέλους εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις τηλεφωνικές απάτες.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση.  

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, είχαν προηγηθεί καταγγελίες πολιτών της πόλης των Ιωαννίνων. Αλλά και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με άτομα που τους τηλεφωνούσαν και τους ενημέρωναν ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν υποστεί ατύχημα. Ακολούθως απαιτούσαν χρήματα για τις ανάγκες της περίθαλψής τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων αυτών, οι αστυνομικοί κατάφεραν μεθοδικά να φτάσουν στα «ίχνη» της αλλοδαπής και να τη συλλάβουν, έχοντας  μόλις παραλάβει από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των -12.200- ευρώ.

Το παραπάνω χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η δομή και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης. Η οργάνωση σύμφωνα με τις έρευνες αποτελείται τουλάχιστον από (3) άτομα. Ειδικότερα:

  • Αρχηγός της οργάνωσης τυγχάνει αλλοδαπός, ο οποίος έχοντας το ρόλο του «γιατρού», πραγματοποιούσε από χώρα του εξωτερικού όπου βρίσκονταν τηλεφωνικές κλήσεις -κυρίως σε ηλικιωμένους. Επιχειρούσε να τους πείσει ότι συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Επικαλούνται κάποιο σοβαρό ατύχημα που είχε. Μάλιστα, προκειμένου να εντείνει την πίεσή του, ισχυρίζονταν ότι αν δε δοθούν άμεσα τα χρήματα για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ακρωτηριασμού μέλους του σώματος τού συγγενούς τους.
  • Αλλοδαπή, που βρίσκονταν μαζί με το αρχηγικό μέλος, είχε το ρόλο της «κόρης». Εκλιπαρώντας το υποψήφιο θύμα, δήθεν πατέρα της, να παραδώσει άμεσα τα χρήματα για να μην ακρωτηριαστεί.
  • Η συλληφθείσα ήταν η «εισπράκτορας» της οργάνωσης. Η εν λόγω συλληφθείσα δρώντας υπό την καθοδήγηση του αρχηγικού μέλους, ήταν επιφορτισμένη να παραλαμβάνει τα χρήματα που τα άλλα μέλη της οργάνωσης θα έπειθαν τα θύματα να καταβάλουν.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία («modus operandi») εξακριβώθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη (44) πολίτες. Το προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος να φτάνει συνολικά τις 516.000 ευρώ.  

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υπ. Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις είναι σε εξέλιξη.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτισμός

Ο ROUS στον Πολυχώρο Αγορά το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 21:30! Το μεγάλο ραδιόφωνο GIGAFM κληρώνει 2 μονές προσκλήσεις χωρίς ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ στο προφίλ μας...

Ιωάννινα

Μέδουσα στη Λίμνη Ζαραβίνα – Επικίνδυνη για το οικοσύστημα; Επικίνδυνη για τον άνθρωπο; Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, μετά από αναφορά πολίτη,...

Ιωάννινα

4ο ΓΕΛ Ιωαννίνων – Σύγχρονοι αθλητικοί χώροι στην αυλή του Σε ένα πραγματικό κόσμημα μετατράπηκε ο αύλειος χώρος στο 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων, στην...

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Στη σύλληψη δύο (2) ατόμων ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC