Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ο Στέλιος Πέτσας στα Ιωάννινα
Ο Στέλιος Πέτσας στα Ιωάννινα

Ιωάννινα

Στέλιος Πέτσας στα Ιωάννινα για το πρόγραμμα Τρίτσης

Δύο ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα ενίσχυσης του Δήμου τόσο με πόρους όσο και με ανθρώπινο δυναμικό ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για την συμβολή του Δήμου στην διαχείριση της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνεργασία που είχαν και στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η πορεία του προγράμματος «Τρίτσης» και η οικονομική ενίσχυση των δήμων αποτελούν δύο πολύ σημαντικά θέματα στα οποία το Υπουργείο ανταποκρίνεται.

«Συζητήσαμε όλα τα μείζονα θέματα της αυτοδιοίκησης και κυρίως αυτά που αφορούν στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα. Συζητήσαμε για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους Δήμους καθώς και για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης των έργων. Ακόμη μιλήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε οι δήμοι να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ειδικά αυτό το διάστημα που ακόμη βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία», ανέφερε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις που έκανε.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά υπογράμμισε ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα αποδοθεί στους Δήμους η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που για το Δήμο Ιωαννιτών αντιστοιχεί στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

Ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι στην συνεδρίαση της επιτροπής για τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που θα γίνει εντός της εβδομάδας θα ενταχθούν δύο προτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πρώτη αφορά σε έργα αγροτικής οδοποιίας (βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Ιωαννιτών) με συνολικό προϋπολογισμό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και η δεύτερη σε «Γωνιές ανακύκλωσης» στο Δήμο Ιωαννιτών με προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Εντός του Δεκεμβρίου θα αξιολογηθεί η πρόταση του Δήμου για το κτιριακό απόθεμα που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σχολικής στέγης.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα «Τρίτσης» έχει ενταχθεί ήδη το έργο του προσεισμικού ελέγχου όπως και της αστικής ανάπλασης που περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά από την συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για άλλα έργα αστικής αναζωογόνησης που δεν υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό αλλά είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας και της οικονομικής κατάστασης της χώρας που βελτιώνεται.

Αναφερόμενος στην συνολική πορεία του προγράμματος «Τρίτσης» είπε ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν ενταχθεί έργα άνω του ενός δις ευρώ που δεν έχει συμβεί με κανένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Δεσμευτήκαμε ότι το πρόγραμμα θα διευρυνθεί κατά ένα δις ενώ εξετάζουμε την μεταφορά έργων στο ΕΣΠΑ, όπως είναι αυτά της ύδρευσης αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα «Τρίτσης» είναι πολύτιμο εργαλείο για την αυτοδιοίκηση και σκοπός είναι να δώσουμε φτερά στους σχεδιασμούς και τις φιλοδοξίες των Δήμων και των Περιφερειών», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC