Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ο Στέλιος Πέτσας στα Ιωάννινα
Ο Στέλιος Πέτσας στα Ιωάννινα

Ιωάννινα

Στέλιος Πέτσας στα Ιωάννινα για το πρόγραμμα Τρίτσης

Δύο ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα ενίσχυσης του Δήμου τόσο με πόρους όσο και με ανθρώπινο δυναμικό ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για την συμβολή του Δήμου στην διαχείριση της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνεργασία που είχαν και στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η πορεία του προγράμματος «Τρίτσης» και η οικονομική ενίσχυση των δήμων αποτελούν δύο πολύ σημαντικά θέματα στα οποία το Υπουργείο ανταποκρίνεται.

«Συζητήσαμε όλα τα μείζονα θέματα της αυτοδιοίκησης και κυρίως αυτά που αφορούν στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα. Συζητήσαμε για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους Δήμους καθώς και για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης των έργων. Ακόμη μιλήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε οι δήμοι να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ειδικά αυτό το διάστημα που ακόμη βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία», ανέφερε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις που έκανε.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά υπογράμμισε ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα αποδοθεί στους Δήμους η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που για το Δήμο Ιωαννιτών αντιστοιχεί στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

Ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι στην συνεδρίαση της επιτροπής για τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που θα γίνει εντός της εβδομάδας θα ενταχθούν δύο προτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πρώτη αφορά σε έργα αγροτικής οδοποιίας (βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Ιωαννιτών) με συνολικό προϋπολογισμό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και η δεύτερη σε «Γωνιές ανακύκλωσης» στο Δήμο Ιωαννιτών με προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Εντός του Δεκεμβρίου θα αξιολογηθεί η πρόταση του Δήμου για το κτιριακό απόθεμα που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σχολικής στέγης.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα «Τρίτσης» έχει ενταχθεί ήδη το έργο του προσεισμικού ελέγχου όπως και της αστικής ανάπλασης που περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά από την συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για άλλα έργα αστικής αναζωογόνησης που δεν υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό αλλά είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας και της οικονομικής κατάστασης της χώρας που βελτιώνεται.

Αναφερόμενος στην συνολική πορεία του προγράμματος «Τρίτσης» είπε ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν ενταχθεί έργα άνω του ενός δις ευρώ που δεν έχει συμβεί με κανένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Δεσμευτήκαμε ότι το πρόγραμμα θα διευρυνθεί κατά ένα δις ενώ εξετάζουμε την μεταφορά έργων στο ΕΣΠΑ, όπως είναι αυτά της ύδρευσης αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα «Τρίτσης» είναι πολύτιμο εργαλείο για την αυτοδιοίκηση και σκοπός είναι να δώσουμε φτερά στους σχεδιασμούς και τις φιλοδοξίες των Δήμων και των Περιφερειών», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και τα υπό ανάπτυξη έργα του Δήμου

Ιωάννινα

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας Αθανάσιος της Μονής Ντουραχάνης Ιωαννίνων Μία βαθύτατα δυσάρεστη είδηση για την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. Πρόκειται για την...

Ιωάννινα

Αφιερωμένη στη Σλοβακία είναι η σημερινή ημέρα στα Ιωάννινα, αποδεικνύοντας τη διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου και πόλεων της Σλοβακίας. Μετά το περυσινό διήμερο...

Ιωάννινα

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ έχει βρεθεί θετικός στον Covid-19, τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επομένως οι προγραμματισμένες...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC