Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρτα

Άρτα: Πορτοκάλια και μανταρίνια μένουν στα χωράφια

Πορτοκάλια στα χωράφιαΤα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Άρτας αναδεικνύει με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς. Δυστυχώς η χρονιά που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς εξελίσσεται σε μία από τις χειρότερες καθώς χιλιάδες τόνοι, κυρίως πορτοκάλια αλλά και μανταρίνια μένουν στα δέντρα και σαπίζουν στα χωράφια.Ο κ. Ψαθάς, με την ίδια επιστολή, προτείνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την στήριξη των παραγωγών, όμως από το Υπουργείο δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Και δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δείχνει να έχει ελάχιστη επαφή με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου και το χειρότερο δεν έχει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με αυτά.

Στην Άρτα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει στην επιστολή του ο κ. Ψαθάς, η φετινή παραγωγή μανταρινιών εκτιμάται στους 25.000 tn με την ποσότητα που προβλέπεται να μείνει αδιάθετη να κυμαίνεται στους 8.000-10.000 tn και την τιμή να έχει κατρακυλήσει στα 23 λεπτά το κιλό περίπου παραδοτέα. Σε ότι αφορά την παραγωγή πορτοκαλιών η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Από τους 80.000 tn ποικιλίας «Μέρλιν» που προβλέπεται να είναι η φετινή παραγωγή έχουν διατεθεί μόνο 5.000 tn με τιμή περίπου 12 λεπτά το κιλό παραδοτέα.

Από τους 30.000 tn της εκτιμώμενης παραγωγής της ποικιλίας «Ναβαλίνα» έχουν διατεθεί περίπου 15.000 tn και με τιμή πάρα πολύ μικρή, περίπου 15 λεπτά το κιλό παραδοτέα.

Τέλος, όσον αφορά τα κοινά πορτοκάλια, που προορίζονται προς χυμοποίηση, η φετινή παραγωγή εκτιμάται στους 30.000 tn περίπου με τιμή εξαιρετικά μικρή, περίπου 6 λεπτά το κιλό παραδοτέα.

Πηγή: vdella.com

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Η «εθνική στρατηγική για τις δημόσιες συμβάσεις» και η «θεσμοθέτηση δράσεων για την εντατικοποίηση και αποτελεσματικότητα των ελέγχων της αγοράς», αναμένεται να συζητηθούν στην...

Πολιτική

Το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου, με την οποία «ξεπάγωσαν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δημοσιοποιούν σήμερα κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας πως μέσω αυτής δεν...

Αρχική

Παραμένουν αυξημένες πιθανότητες, η υπόθεση του “ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος”, να ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δουλεύει στην ευρωζώνη...

Ιωάννινα

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η επιστολή επικεντρώνεται στα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC