Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Εκπαίδευση

Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Ιωαννινών: Κινητοποίηση για τα προβλήματα των σχολείων

σχολειοΜετά την Γενική Συνέλευση της Ένωσης και τις επαφές  που είχαμε με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και τις ενημερώσεις Συλλόγων και γονιών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχολεία του Δήμου μας.. Αποφασίσαμε την Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2013 στις 10:00 το πρωί να υπάρξει  κινητοποίηση όλων των σχολείων για τη μεταφορά, τα κενά των εκπαιδευτικών, τη σίτιση στα γραφεία   Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας στην Βορείου Ηπείρου. Απαιτούμε:

–  Να λυθεί τώρα το πρόβλημα της μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από το σχολείο τους.

–  Να αποσυρθεί τώρα η νέα ΚΥΑ που αυξάνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις.

–  Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα. για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση.

–  Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία γενικά και ειδικά τώρα και όχι  μέχρι τα Χριστούγεννα.

– Ούτε ευρώ από την τσέπη των γονιών για λειτουργίες της εκπαίδευσης,

–  Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων.

–  Κανένα σχολείο να μην μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές! Αλλά όχι τα σχολεία) και φυσικό αέριο σ’ όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος. Πάγωμα των χρεών στις ΔΕΚΟ και μηδενική τιμολόγηση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία από φέτος.

– Για τον υποσιτισμό. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κτλ)σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων – χωρίς την εμπλοκή μ.κ.ο. και χορηγών .

– Για τους εμβολιασμούς και τα πιστοποιητικά Υγείας έχουμε την διαβεβαίωση, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που κάναμε το καλοκαίρι, ότι γίνονται δωρεάν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα  και στην Περιφέρεια Ηπείρου. Αν κάποιος γονέας αντιμετωπίσει πρόβλημα να ενημερώσει την Ένωση για να προβούμε σε διαμαρτυρία.

– Απόσυρση της κοινής υπουργικής απόφασης για τα ολοήμερα και τα 28αρια τμήματα. Καμία Συγχώνευση – ΣΥΓΧΡΟΝΑ και ΑΣΦΑΛΗ σχολικά κτήρια – καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 παιδιά.

– Απόσυρση του νόμου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

  • Κατάργηση κάθε διαχωρισμού και πρόωρου προσανατολισμού (Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, κατευθύνσεις κ.λπ.).
  • Όχι στις απολύσεις – διαθεσιμότητα. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην εκπαίδευση. Άμεσα να διασφαλιστεί η συνέχεια των σπουδών για τους μαθητές της Β & Γ τάξης των ΕΠΑΛ (ειδικότητες που καταργήθηκαν)
  • Οι εξετάσεις στο σχολείο να έχουν μόνο ενδοσχολικό προαγωγικό χαρακτήρα. Όχι στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις.
  • Αποδέσμευση του προγράμματος και της λειτουργίας του Λυκείου από τη διαδικασία επιλογής για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ.
  • Πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ αποκλειστικά με την ευθύνη του κράτους και όχι των πανεπιστημίων. Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης και επανάληψης. Κατοχύρωση βαθμολογίας,
  • Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα. Καμία πιστοποίηση – δωρεάν ουσιαστική επαγγελματική επιμόρφωση με ευθύνη του κράτους.
  • Κατάργηση του έτους μαθητείας. Κατάργηση όλων των βάρβαρων μέτρων και του Προεδρικού Διατάγματος, που νομιμοποιούν την εργασία από τα 15 έτη. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στο πρόγραμμα σπουδών.

Καλούμε  τα  Δ.Σ των Συλλόγων ,μαθητές, εκπαιδευτικούς, μαζικούς φορείς και σωματεία στην κινητοποίηση , γιατί η μόρφωση είναι υπόθεση όλου του λαού!

 

Το Δ.Σ

 

 

 

                                                                                                                                                                                   

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο με στόχο το έργο να παραδοθεί έως το 2023. Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα εργοτάξια στον μεγάλο...

Ιωάννινα

Τεράστια ουρά στην Περιφέρεια Ηπείρου για rapid test, 504 κρούσματα στα Ιωάννινα, 35.580 συνολικά στη χώρα Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έγινε ορατή όχι...

Ιωάννινα

700 Χιλιάδες Για Υποδομές Σε Νέα Ζωή, Καρδαμίτσια, Κ. Νεοχωρόπουλο Την σύμβαση για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου στο Δήμο Ιωαννιτών υπέγραψε ο Δήμαρχος...

Ιωάννινα

Ιωάννινα:1,2 Εκατομμύρια Για Την Ανάπτυξη Δικτύου Καφέ Κάδων Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» εντάχθηκε το έργο της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στο Δήμο Ιωαννιτών. Οι καφέ...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC