Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ανοίγουν Εμποροπανηγύρεις, Luna Parks, Υπηρεσίες Ευεξίας
Ανοίγουν Εμποροπανηγύρεις, Luna Parks, Υπηρεσίες Ευεξίας

Οικονομία

ανοίγουν εμποροπανηγύρεις Luna Parks υπηρεσίες ευεξίας

Ανοίγουν Εμποροπανηγύρεις, Luna Parks, Υπηρεσίες Ευεξίας.

Η Ειδική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη 17 Ιουνίου. Ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Λιανεμπόριο

– Αναφορικά με το λιανεμπόριο: από το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 τη μείωση της αναλογίας των πελατών σε 1 ανά 16 τ.μ. από 1 ανά 25 τ.μ. με σκοπό την αποφυγή ουράς εκτός καταστήματος. Ειδικά όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός καταστήματα και οι ουρές συμπλέκονται με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.

Παιδότοποι

Επανέναρξη λειτουργίας παιδοτόπων σε υπαίθριο χώρο. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες. Αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία.

Luna Parks

• Επαναλειτουργία Luna Parks από το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021. με τις κάτωθι προϋποθέσεις:
– Αποστάσεις τουλάχιστον 4m. μεταξύ των μηχανημάτων. Έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι κυκλοφορίας.
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες.
– Διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού.
– Μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού απολύμανση όλων των σημείων επαφής των παικτών με το παιχνίδι.
– Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες.
– Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών.
– Διαγραμμίσεις για την τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρων απόστασης όπου υπάρχει ουρά αναμονής.
– Διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας- υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις τις επιχείρησης.
– Αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση. Με ευθύνη του επιχειρηματία

Κέντρα ευεξίας

• Επαναλειτουργία των Υπηρεσιών Ευεξίας από το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021. Δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού. Είναι απαραίτητο να ανοίξουν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ευεξίας, που είναι ήδη σε κανονική λειτουργία με τους κάτωθι ΚΑΔ:
– ΚΑΔ 96.04.10.03 Υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών (καθαριότητας,
χαμάμ κ.λπ.).
– ΚΑΔ 96.04.10.04 Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών.
– ΚΑΔ 96.04.10.04 Υπηρεσίες μασάζ (εκτός θεραπευτικού μασάζ).
-Δυνατότητα εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες. Μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Κινηματογράφοι

Λειτουργία των κινηματογραφικών αιθουσών. (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1ης Ιουλίου 2021. Με το 50% της δυναμικότητάς τους. Με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test. Και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας. Με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης. Σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

Εμποροπανηγύρεις

• Λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός (1) μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης. Όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής, στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.

• Για την έναρξη των πανηγυριών πρέπει να ισχύουν σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:
– Να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ημερομηνία που το ποσοστό του πληθυσμού της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, έχει εμβολιασθεί με μία δόση είναι >50%.
– Σύσταση προς τους συμμετέχοντες για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων πριν την συμμετοχή τους στην πανήγυρη (PCR 72 ωρών ή RAT 48 ωρών ή self-test 24 ωρών).
– Εφαρμογή των μέτρων Δημόσιας Υγείας. (τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικά σε τραπέζια κλπ) με ευθύνη της οικείας Δημοτικής Αρχής.

Ανοίγουν Εμποροπανηγύρεις, Luna Parks, Υπηρεσίες Ευεξίας. Η εισήγηση των μελών της Επιτροπής θα επαναξιολογείται. Σύμφωνα και με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος. Και τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύπτουν μετά την διεξαγωγή των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Μία νέα μετάλλαξη του κορονωϊού έκανε την εμφάνισή της και πρόκειται για την μετάλλαξη Λάμδα. Η μετάλλαξη εντοπίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε...

Κοινωνία

48 Κρούσματα Στα Ιωάννινα, 2.293 Συνολικά, 53 Νεκροί Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια 2.293 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ....

Κοινωνία

33 Κρούσματα Στα Ιωάννινα, 2.812 Συνολικά, 56 Νεκροί Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 2.812 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, με το ιικό...

Κοινωνία

Με αργά και σταδιακά βήματα η αποκλιμάκωση του υγειονομικού τοπίου. Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στην χώρα 1.957 νέα κρούσματα. Στα Ιωάννινα ωστόσο ο ιικό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC