Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Απλήρωτες οι εφημερίες από τον Μάρτιο για τους ιατρούς

Απλήρωτες οι εφημερίες των Ιατρών

Απλήρωτες Οι Εφημερίες Από Τον Μάρτιο Για Τους Ιατρούς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Ιωάννινα, παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από τον Μάρτιο του 2013 έως σήμερα, με διάφορα νομικίστικα προσχήματα για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη. 

Εφόσον το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι Υ.Δ.Ε. Επιμένουν να επικαλούνται μετά από χρόνια εφαρμογής των προγραμμάτων εφημερίας στα νοσοκομεία, νομικίστικες προφάσεις, για να μην εγκρίνουν την αποζημίωση των πραγματοποιηθέντων εφημεριών.

Oδηγούν άμεσα τα νοσοκομεία σε αδυναμία κατάρτισης προγραμμάτων εφημερίας. Τα οποία θα μπορούν να καλύπτουν καθημερινά και με ασφάλεια τους νοσηλευόμενους και τα επείγοντα περιστατικά. Ήδη, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι λόγω της δραστικής περικοπής των κονδυλίων η εφημερία κινείται στα όρια της επικινδυνότητας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της χώρας (Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλία κ.λ.π.) η αποζημίωση των εφημεριών γίνεται κανονικά, χωρίς προβλήματα. Αυτό καταδεικνύει και την προσωπική ευθύνη του κάθε προϊσταμένου Υ.Δ.Ε. στην διαδικασία έγκρισης αποζημίωσης των πραγματοποιηθέντων εφημεριών.

Φαίνεται ότι ο προϊστάμενος της ΥΔΕ Ιωαννίνων. Για τους δικούς του λόγους. Όχι μόνο δεν σέβεται την εργασία των νοσοκομειακών γιατρών.(που με εντολή της  διοίκησης των Νοσοκομείων, δηλαδή του Υπουργείου Υγείας), εκτελούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφημερίας. Αλλά δεν υπολογίζει καν τις συνέπειες από την απορρύθμιση της εφημερίας των νοσοκομείων και τις επιπτώσεις της στην υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας. 

Η απεργία

Απλήρωτες Οι Εφημερίες Από Τον Μάρτιο Για Τους Ιατρούς. Για το λόγο αυτό, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πραγματοποιούν στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, 12:00 εως 3:00μ.μ. και μαζική παράσταση στην Υ.Δ.Ε. Ιωαννίνων, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ιατροί Που Σώζουν Ζωές. Είναι γιατροί που σώζουν ζωές και είναι για τους ασθενείς δεύτερος θεός αλλά και γιατροί αλμπάνηδες που στέλνουν τους ασθενείς...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC