Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Γράφει ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούμπο
Γράφει ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Αθλητισμός

Γράφει Ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούμπο – χαρίζει το πρωτάθλημα στους Μιλγουόκι Μπακς

Με τους 50 πόντους που πέτυχε ο απίθανος Greek Freak χάρισε τη νίκη στους Μιλγουόκι Μπακς με 105-98 έναντι των Φοίνιξ Σανς και μαζί το δεύτερο τρόπαιο ΝΒΑ στην ιστορία της ομάδας.

Το Game 6 ήταν εκείνο που καθόρισε την έκβαση μιας σειράς αναμετρήσεων στους τελικούς του πρωταθλήματος του 2021 του ΝΒΑ, με την επικράτηση των Ελαφιών με 4-2. Οι Μιλγουόκι Μπακς σύμφωνα με το στοίχημα μπάσκετ Β. Αμερική φιγουράρουν πλέον ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο του ΝΒΑ 2021/2022 και μάλιστα δικαιολογημένα.

Η τεράστια επιτυχία του Έλληνα υπερ-αθλητή έστειλε τους Μπακς στην κορυφή έπειτα από 50 χρόνια – όσοι και οι πόντοι που σημείωσε ο Γιάννης.

Με τη λήξη του παιχνιδιού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε γράψει 50 πόντους στο φύλλο αγώνα μετά από μια μυθική εμφάνιση η οποία οδήγησε την ομάδα, τους φιλάθλους της και του Έλληνες απανταχού σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα στατιστικά του αναλυτικά ήταν 50 πόντοι, 16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες!

Ο Greek Freak και σούπερ σταρ του ΝΒΑ πήρε τα ηνία μιας ολόκληρης ομάδας και την οδήγησε στην κορυφή του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη μετά από πέντε δεκαετίες. Είχε έρθει η σειρά του Γιάννη να γράψει ιστορία στο Ουισκόνσιν, μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που είχε σαρώσει απέναντι στους Μπάλτιμορ Μπούλετς 50 χρόνια πριν.

Μετά από μια σειρά από πέντε εξαιρετικές εμφανίσεις στους τελικούς του ΝΒΑ, ο πολυτιμότερος παίκτης στο ΝΒΑ και στο All Star Game, είχε να αντιμετωπίσει την υπέρτατη πρόκληση, και τα κατάφερε!

Μάλιστα, μετά τη λήξη του αγώνα, ακόμα και ο “Βασιλιάς” Λεμπρόν υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Έλληνα σούπερ σταρ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter γράφοντας χαρακτηριστικά: “Τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήριά μου, Γιάννη. Το κέρδισες!”

Με δάκρυα στα μάτια για τη μοναδική αυτή αναγνώριση της καριέρας του, των κόπων του και της σκληρής δουλειάς που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα μπορούσε να μην τρέξει κατευθείαν στην αγκαλιά της οικογένειάς του, χαρίζοντας συγκινητικά στιγμιότυπα σε όσους τον πιστεύουν και τον αγαπούν.

Το πρώτο είναι εκείνο που σφιχταγκαλιάζει την αγαπημένη του μητέρα Βερόνικα και το δεύτερο είναι εκείνο που αγκαλιάζει σφιχτά το γιο του και τη σύντροφό του Μαράια, με την οποία περιμένουν και δεύτερο παιδί.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Με νίκη ξεκίνησε το νέο έτος το Μιλγουόκι, καθώς επικράτησε 126-96 των Σικάγο Μπουλς και έφτασε στο 3-3 (νίκες – ήττες). Τρεις ημέρες μετά το...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη Ο πρώην μπασκετμπολίστας Κώστας Τσαρτσαρής μιλά αποκλειστικά στο Λευτέρη Τώνη για την πορεία του στον Παναθηναικό, την Εθνική ομάδα, για τον...

Ήπειρος

  Το ροζ φύλλο αγώνα κατάφερε να πάρει το Σάββατο το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας η ομάδα ανδρών του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, καταβάλλοντας...

Ήπειρος

  O ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ, θέλοντας να συμβάλει στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των παιδιών, προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους μαθητές όλων...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC