Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Δίστρατο Κόνιτσας Έκρηξη Κρουσμάτων COVID-19
Δίστρατο Κόνιτσας Έκρηξη Κρουσμάτων COVID-19

Ιωάννινα

Δίστρατο κόνιτσας έκρηξη κρουσμάτων COVID-19

Δίστρατο Κόνιτσας Έκρηξη Κρουσμάτων COVID-19. Δύσκολες συνθήκες επικρατούν στο χωριό Δίστρατο Κόνιτσας της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων. Η κατάσταση της πανδημίας στο Δίστρατο, είναι επικίνδυνη καθώς οι περισσότεροι κάτοικοί του, βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπισθεί 30 κρούσματα κορονοϊού. Ο φόβος ότι η διασπορά είναι μεγαλύτερη και πέρα από τα όρια του χωριού είναι πλέον μεγάλος.

Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έσπευσαν στο Δίστρατο. Μεταξύ των νοσούντων είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος έκανε δηλώσεις σε εκπομπή του Αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού T-Live. Θέμα της εκπομπής Δίστρατο Κόνιτσας Έκρηξη Κρουσμάτων COVID-19. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, ο κορονοϊός έφθασε στο χωριό από κάποιον επισκέπτη. Πρόσθεσε δε ότι πολλοί κάτοικοι αγνοούσαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της επιδημίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα είπε ότι δεν φορούσαν ούτε μάσκα οι κάτοικοι του χωριού. Τα καταστήματα φέρονται να ήταν ανοιχτά, οι εκκλησίες γέμιζαν στις λειτουργίες.

Πληροφορίες λένε πως έγινε ακόμη και αποκριάτικο γλέντι με φωτιές στο γήπεδο της περιοχής, όπου μετέβησαν και κάτοικοι άλλων περιοχών.

Οι δηλώσεις κινητοποίησαν τον εισαγγελέα

Καθώς οι δηλώσεις του προέδρου δείχνουν ότι στο Δίστρατο δεν τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής και τα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών επαφών, ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Αν ευσταθούν οι δηλώσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας στο Δίστρατο, τότε είναι φανερός ο λόγος που προκάλεσε την έκρηξη κρουσμάτων covid19.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί δύο αντιδήμαρχοι της Κόνιτσας σύμφωνα με πληροφορίες, που πρόσφατα είχαν επισκεφτεί το Δίστρατο. Αναμένεται ότι οι αρχές θα προβούν στη λήψη έκτακτων μέτρων και θα θέσουν το χωριό σε πλήρη καραντίνα.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε με 50.126 νέα κρούσματα ενώ αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 857 νέα κρούσματα. Η ανακοίνωση του...

Κοινωνία

Ιδιαίτερα αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο να ξεπερνούν τα 35.000. Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε στα Ιωάννινα...

Κοινωνία

Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε μία ημέρα πριν την αλλαγή του χρόνου. 35.580 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα με τα νέα μέτρα να...

Ιωάννινα

Τεράστια ουρά στην Περιφέρεια Ηπείρου για rapid test, 504 κρούσματα στα Ιωάννινα, 35.580 συνολικά στη χώρα Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έγινε ορατή όχι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC