Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Δανία AstraZeneca
Δανία AstraZeneca

Διεθνή

Δανία AstraZeneca: Οριστική διακοπή χορήγησης του AstraZeneca

Η Δανία αποφάσισε να αποσύρει τα εμβόλια AstraZeneca από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα. Τα περιστατικά θρομβώσεων οδήγησαν την Δανία στην απόφαση αυτή.

Δείτε ακόμα: Εμβόλιο Johnson Johnson – Διακόπτεται Η Χορήγηση;

Η σκανδιναβική χώρα αποφάσισε να διακόψει την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου έπειτα από σπάνια αλλά σημαντικά περιστατικά θρομβώσεων. Παρά τις συμβουλές και προτροπές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να συνεχίσουν κανονικά οι εμβολιασμοί, η εμβολιαστική καμπάνια στην Δανία θα συνεχιστεί χωρίς το εμβόλιο AstraZeneca, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Παρά την απόφαση αυτή που έλαβε η Δανία, ο υπουργός Υγείας έχει χαρακτηρίσει το εμβόλιο ως αποτελεσματικό.

“Είναι δύσκολη απόφαση εν μέσω της επιδημίας να διακόψουμε την χορήγηση ενός αποτελεσματικού και προσιτού εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό. Όμως έχουμε άλλα εμβόλια διαθέσιμα και έχουμε καλό έλεγχο της επιδημίας”, ανέφερε ο ίδιος.

Η Δανία αρχικά διέκοψε την χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca στις 11 Μαρτίου. Ακολούθησαν πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Έπειτα όμως από τις υποδείξεις του Ευρωπαίκού Οργανισμού Φαρμάκων για τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου και της αξιοπιστίας τους, συνέχισαν τον εμβολιασμό.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο EMA έπειτα από διεξοδική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ασυνήθιστα περιστατικά θρομβώσεων παρατηρήθηκαν σε έναν αριθμό εμβολιασμένων. Πρέπει να θεωρούνται ως σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca. Όμως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερέχουν κατά πολύ των ελαχίστων αρνητικών επιπτώσεων.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε πως θα λάβει αποφάσεις έπειτα από τις δικές του έρευνες στα περιστατικά θρομβώσεων που εντοπίστηκαν.

Περιστατικά θρομβώσεων στην Δανία – Ένας νεκρός

Στην Δανία εντοπίστηκαν δυο περιστατικά θρομβώσεων από τα οποία το ένα ήταν θανάσιμο. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 140.000 εμβολιασμοί με το AstraZeneca.

Όσον αφορά του πολίτες που ήδη έχουν λάβει μία δόση του συγκεκριμένου εμβολίου, θα πραγματοποιήσουν την δεύτερη δόση με κάποιο άλλο εμβόλιο.

Η Δανία, μία χώρα των 5.8 εκατομμυρίων πολιτών, έχει εμβολιάσει πλήρως το 8% του πληθυσμού. Ενώ την πρώτη δόση έχουν λάβει το 17%.

Πηγή: thelocal.dk

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Ιωάννινα 2.051 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε 1 μέρα. Οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης αυξάνονται διαρκώς. Οι 1.740 από τις 2.051 αφορούν την 3η, αναμνηστική δόση....

Κοινωνία

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 έπειτα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σήμερα, λίγο πριν τις 12:00. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως...

Κοινωνία

Η απόφαση αυτή βρίσκονταν καιρό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προβεί σε αντίστοιχες αποφάσεις για τη συνέχιση του εμβολιασμού. Η...

Διεθνή

Ο Άγιος Μαρίνος ανακοίνωσε ότι πέτυχε ανοσία στον γενικό πληθυσμό με το ρωσικό εμβόλιο σε ποσοστό που ξεπερνά το 75%. Δεν ανιχνευτήκαν νέα κρούσματα…....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC