Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα, Χάρης Πεχλιβανίδης
ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα, Χάρης Πεχλιβανίδης

Πολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα χάρης Πεχλιβανίδης καλλιτεχνικός διευθυντής

ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα Χάρης Πεχλιβανίδης Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

Συνεδρίασε την Μ. Τρίτη το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Στην χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ελήφθη απόφαση για την επιλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Με 8 ψήφους υπέρ, έναντι μιας ψήφου υπέρ άλλου υποψηφίου, επιλέχθηκε ο κ. Χάρης Πεχλιβανίδης για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού. Το υπουργείο πολιτισμού θα αποφανθεί για την νομιμότητα όσων περιγράφονται για το θέμα αυτό στην ισχύουσα προγραμματική σύμβαση.

Βιογραφικό του Χάρη Πεχλιβανίδη

Είναι απόφοιτος του Τµήµατος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχοντας λάβει υποτροφία από το Ι.Κ.Υ (Ίδρυµα Κρατικών Υποτροφιών) ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές µε τίτλο “MA in Theatre: Devised Theatre” στο Dartington College of Arts (UK). Έχει βραβευτεί απο την ακαδημαϊκή κοινότητα του Α.Π.Θ. µε το “Βραβείο Αριστείας – Διεθνείς Διακρίσεις Αποφοίτων”.

Διδάσκει το μάθημα της κινησιολογίας/χορού σε ανώτερες δραµατικές σχολές επί σειρά ετών. Από το 2007 έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και χορευτής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το 2012 συνδηµιούργησε την καλλιτεχνική κολλεκτίβα influx. Έχει βραβευτεί δύο φορές µε τη Διεθνή Υποτροφία Ίψεν του Ιδρύµατος Ίψεν της Νορβηγίας.

Συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας με ακόμα πέντε χώρες στο διακρατικό πρότζεκτ “The ways of the heroes”, το οποίο χρηματοδοτείται από τον οργανισμό Creative Europe.

Τέλος, έχει σκηνοθετήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση “Γυναίκες της Πέτρας” (συνεργασία του μουσικού σχήματος “Encardia” καθώς και του πολυφωνικού σχήματος Πλειάδες).

Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης

ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα Χάρης Πεχλιβανίδης Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Χρηματοδότηση 930.000 ευρώ για την τριετία 2021-2023, στους φορείς του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος. Το Υπουργείο Πολιτισμού ανανέωσε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας το οποίο είχε υπογραφεί και με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων επί θητείας μας. Σύμφωνα με το οποίο το Δημοτικό μας Θέατρο θα επιχορηγηθεί με 60.000 ευρώ (20.000 ευρώ κατ’ έτος).

Μια εξειδικευμένη επιχορήγηση, για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Παράλληλα χρηματοδοτεί τη διοργάνωση σεμιναρίων διδασκαλίας αρχαίου δράματος, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Σε μια περίοδο όπου η παραγωγή ποιοτικού πολιτιστικού περιεχομένου θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο. Η αναβάθμιση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος επιβάλλεται να είναι στην πρώτη γραμμή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών.

Δυστυχώς όμως, η σημερινή δημοτική αρχή δεν θέλησε να χτίσει πάνω σε έναν θεσμό που κατάφερε στα τρία χρόνια παρουσίας του να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος δεν ήταν απλά οι παραστάσεις που φιλοξενούνταν στο θέατρο της Δωδώνης. Ήταν μια πολιτιστική εμπειρία πολύ διαφορετική και σύνθετη.

Σε αυτό συνέβαλε η δράση το Θερινό Μαντείο, η επιτυχία του οποίου επιβραβεύτηκε από το υπουργείο Πολιτισμού που το ενέταξε στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!

Η επιβράβευση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος από το υπουργείο Πολιτισμού συμπίπτει χρονικά με την εκλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Η παράταξή μας πιστεύει ακράδαντα πως οφείλει να οδηγήσει το θέατρο, εργαζόμενος με όραμα για την προαγωγή του ποιοτικού πολιτισμού. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο και το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ξεπερνώντας κάποιες άστοχες επιλογές της σημερινής Διοίκησης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC