Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρτα

Ενημερωτική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας για τα δυνητικά εντασσόμενα έργα στο πρόγραμμα “Ενίσχυση ΜμΕ”

papazoglou_tsouka_petropoulouΜεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Άρτας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων δυνητικά εντασσόμενων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών». Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες επικαιροποίησης της πρότασής τους, τα δικαιολογητικά –παραστατικά, που πρέπει να περιέχει ο φάκελός τους (τιμολόγια, αποδείξεις είσπραξης, δελτία παροχής υπηρεσιών, εξοφλήσεις, extrait, λογιστικές εγγραφές κ.λπ), καθώς και για τα στοιχεία τεκμηρίωσης της προόδου του φυσικού αντικειμένου π.χ. φωτογραφικό υλικό.

Στόχος της πρωτοβουλίας, πέρα από τις διευκρινήσεις σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης, είναι να επιταχυνθεί και να ενισχυθεί η επενδυτική δραστηριότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι, των οποίων οι προτάσεις αξιολογήθηκαν με βαθμό μεγαλύτερο του 50, για να τύχουν χρηματοδότησης πρέπει να υποβάλλουν, ως τις 28 Φεβρουαρίου 2014, αίτηση επαλήθευσης – πιστοποίησης του έργου, τουλάχιστον για το 30% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης ή αποδεικτικών στοιχείων έγκρισης δανείου που να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου.

Η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Μάγδα Πετροπούλου επισήμανε πόσο σημαντικό είναι για τους δυνητικά εντασσόμενους δικαιούχους το γεγονός ότι είναι αποδεκτές και οι προκαταβολές έναντι δαπανών και προσμετρούνται στο 30% του οικονομικού αντικειμένου.

Η κα Πετροπούλου, υποστήριξε εξάλλου, πως το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί και οι τράπεζες αντιμετωπίζουν θετικότερα τη δανειοδότηση επενδυτικών πρωτοβουλιών, που εν προκειμένου είναι εξασφαλισμένες χρηματοδοτικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, χαρακτήρισε εξαιρετικές τις περισσότερες προτάσεις που υποβλήθηκαν στην πρώτη φάση από Ηπειρώτες επενδυτές, ιδιαιτέρως αυτές που αφορούσαν στον τουρισμό.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου κάλεσε τους Αρτινούς επιχειρηματίες – επενδυτές να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία, που τους προσφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, για την ένταξη στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Επίσης, τους παρότρυνε να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, να δουν την κρίση ως ευκαιρία και να τολμήσουν επενδύσεις, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία  που τους δίνονται.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εμείς, οι σύγχρονοι  Έλληνες -εμείς, που ως πολίτες και  επιχειρηματίες, εκπροσωπούμε την Ελλάδα της ανάπτυξης και της δημιουργίας- έχουμε καθήκον να δούμε την κρίση ως ευκαιρία για τη χάραξη και υλοποίηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα αξιοποιεί  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, που είναι και πολλά και σπάνια. Ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, υψηλή τεχνογνωσία, επαρκή χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό υπάρχουν. Μένει ο άρτιος σχεδιασμός και η δυναμική απόφαση για να ξανοιχτούμε στο πέλαγος. Ας πάρουμε τις τύχες του τόπου μας στα χέρια μας και ας τον οδηγήσουμε στο μέλλον, με τη δυναμική της επιχειρηματικότητας».

Τέλος, ο κ. Παπάζογλου υπενθύμισε πως το Επιμελητήριο Άρτας βρίσκεται πάντα δίπλα στους επιχειρηματίες, έτοιμο να στηρίξει και να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια και κάθε πρωτοβουλία, να ενισχύσει με την τεχνογνωσία του κάθε ιδέα, κάθε σχέδιο, να υποστηρίξει κάθε πολίτη, κάθε επενδυτή».

Επισυνάπτονται ο χαιρετισμός του προέδρου & η αναλυτική παρουσίαση των διαδικασιών επικαιροποίησης των επενδυτικών προτάσεων, όπως την παρουσίασε η εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής Ιφιγένεια Τσούκα. 

Έντυπα Τροποποίησης και Ενδιάμεσης Πιστοποίησης του Προγράμματος θα βρείτε στο portal της Διαχειριστικής Αρχής στο www.diaxeiristiki.gr

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

«Φωνές Αγαπημένες – Κ. Π. Καβάφης 151 χρόνια από τη γέννησή του και 81 χρόνια από το θάνατό του». Είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που...

Ήπειρος

Η Περιφερειακή Δ/νση & Δ. Εκπ/σης Ηπείρου σας προσκαλεί στην τριήμερη εκδήλωση με θέμα: «Η συνεργασία και η συμμετοχή ενάντια στη Βία και στον Εκφοβισμό». Η...

Άρτα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, η ενημερωτική ημερίδα για τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης του νομού Άρτας, που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη...

Περιβάλλον

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 17.30, πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων λειτουργίας...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC