Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών
επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

Ιωάννινα

Δ. Ιωαννιτών: επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

Τα επαγγελματικά δικαιώματα πρόσβασης των Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Β. Βλέτσας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (ΠΑ.Σ.Δ.Μ.Ε.Υ) Α. Κατσούρας και ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Απόστολος Αυγερόπουλος.

επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

Ο κλάδος της Επιστήμης των Υλικών τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο των σύγχρονων διεθνών τάσεων και επισήμων ερευνητικών και επαγγελματικών προτεραιοτήτων, καθώς συνδυάζει γνώσεις Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών με σκοπό την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων για την πιστοποίηση και παραγωγή νέων υλικών σε εργαστηριακή και βιομηχανική κλίμακα.

Το Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής. Ωστόσο οι απόφοιτοι παραμένουν χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες ομαλής ένταξης και κατάλληλης απορρόφησης στην αγορά εργασίας. Τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τα προβλήματα αυτά και οι διαρκείς προσπάθειες του Συλλόγου και του Τμήματος συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών στέκεται στο πλευρό του κλάδου.

Ωστόσο αυτός είναι ένας μόνο κλάδος που δεν απολαμβάνει επαγγελματικά δικαιώματα. Πλήθος αποφοίτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων δεν χαίρουν επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και εκτίμησης εξαιτίας της απουσίας δικαιωμάτων τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή επαγγελματική ένταξή τους στον κοινωνικό στίβο.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Την σύμβαση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο είναι ενταγμένο...

Ιωάννινα

400 χιλιάδες για έργα υποδομών σε Κιάφα, Λασπότοπο και Βοτανικό Έργα υποδομών σε περιοχές των Ιωαννίνων όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη λόγω της κακής κατάστασης...

Εκπαίδευση

Επιστροφή στα πανεπιστήμια με μέτρα και κέντρα εμβολιασμού Από σήμερα, 4 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της χώρας. Σύμφωνα με την τελευταία κοινή Υπουργική...

Ιωάννινα

Εγκρίθηκε Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Του Δ Ιωαννιτών Ένα σχέδιο βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων έλαβε έγκριση. Η εκμετάλλευση των απορριμμάτων αποτελεί κύριο...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC