Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ερντογάν: δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων
Ερντογάν: δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία τοποθέτηση αναφορικά με την Ελλάδα. Ακόμη έντονες ήταν οι τοποθετήσεις εναντίον της Ε.Ε. αναφορικά με τον Καβαλά.

Δηλώσεις σχετικά με τον Καβαλά

«Με αυτή τη σημερινή απόφαση-ορόσημο, η Τουρκία βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου όχι μόνο για την άρνησή της να απελευθερώσει έναν εξέχοντα υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αυθαίρετη κράτηση, αλλά και για την κατάφωρη αποτυχία του δικαστικού της συστήματος, η οποία επισφραγίζεται από την υπόθεση Καβαλά. Έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι αρχές θα κάνουν τώρα το σωστό και θα απελευθερώσουν τον Οσμάν Καβάλα», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Νιλς Μουίζνιεκς.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ευθύνεται για τον θάνατο 12 μεταναστών στον Έβρο.

Όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

«Με αυτή τη σημερινή απόφαση-ορόσημο, η Τουρκία βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όχι μόνο για την άρνησή της να απελευθερώσει έναν εξέχοντα υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αυθαίρετη κράτηση. Αλλά και για την κατάφωρη αποτυχία του δικαστικού της συστήματος, η οποία επισφραγίζεται από την υπόθεση Καβαλά. Έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι αρχές θα κάνουν τώρα το σωστό και θα απελευθερώσουν τον Οσμάν Καβάλα», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Νιλς Μουίζνιεκς.

«Για παράδειγμα υπάρχει αυτή η άχρηστη Frontex που δήθεν δημιούργησαν. Δεν έχουν καμία παρουσία εκτός από το να υποστηρίζουν την Ελλάδα. Και τώρα απλά παρακολούθησαν αυτούς τους 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο. Κι εμείς από εδώ και πέρα, όλα τα βίντεο και τα ντοκουμέντα τα οποία έχουμε θα τα δείχνουμε σε όποιον ηγέτη θα έχουμε συνάντηση. 

Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Διότι είναι καθήκον μας ενάντια στην απανθρωπιά κάποιον. Θα το κάνουμε αυτό διότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους καταπιεσμένους αυτό είναι και ανθρωπιστικό καθήκον μας αλλά και ισλαμικό καθήκον μας».

Η επίθεση του απέναντι στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Κυρίως τα τελευταία χρόνια που οι σχέσεις των δύο κρατών είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Διεθνή

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας – 10 λίρες ανά δολάριο Νέα πτώση ρεκόρ σημείωσε η τουρκική λίρα έπειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα...

Άρθρα & Απόψεις

Συνδέεται η Τουρκία με το κίνημα της «Αραβικής Άνοιξης»; Η αναφορά της Τουρκίας σε πολλές συζητήσεις την καθιστά ένα κράτος με ισχυρή θέση. Τα...

Διεθνή

Νέα υποτίμηση της τουρκικής λίρας – ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ Νέο ιστορικό χαμηλό σημείωσε η τουρκική λίρα. Το νόμισμα της Τουρκίας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC