Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Εστίαση δύο ταχυτήτων
Εστίαση δύο ταχυτήτων

Κοινωνία

Εστίαση δύο ταχυτήτων – αμιγείς και μεικτοί χώροι

Εστίαση Δύο Ταχυτήτων – Αμιγείς Και Μεικτοί Χώροι

Μία νέα πραγματικότητα για την εστίαση αναμένεται να εκκινήσει. Τα καταστήματα πλέον θα διαχωρίζονται σύμφωνα με την εξυπηρέτηση αμιγώς εμβολιασμένων πολιτών ή και μικτών. Η εστίαση δύο ταχυτήτων είναι μέτρο που αποσκοπεί στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης φαίνεται να έχει διχάσει την κοινωνία καθώς οι καταστηματάρχες δηλώνουν την ανησυχία τους για την πιθανή μείωση του τζίρου. Ακόμη μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου δυσχεραίνουν την κατανόησή του.

Οι καταστηματάρχες πρέπει να αποφασίσουν εάν θα εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους πολίτες ή μεικτό κοινό. Η απόφαση αυτή αφορά τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν επιτρέπονταν να χρησιμοποιηθούν.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης και, Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης παρουσίασαν όλο τον σχεδιασμό σχετικά με τις λεγόμενες «διευκολύνσεις» προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα. Από 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία συγκεκριμένων χώρων με την δυνατότητα κάλυψης πληρότητας έως και στο 85% σε κάποιες περιπτώσεις εάν η εκάστοτε επιχείρηση επιλέξει να εξυπηρετεί μόνον εμβολιασμένους.

Αμιγείς χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Μικτοί χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους. Ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες. Ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό θα δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και εντεύθεν) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και θα φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Οι κλειστοί χώροι διασκέδασης θα εκκινήσουν τη λειτουργία τους στις 15 Ιουλίου. Για τους χώρους που θα εξυπηρετούν αμιγώς εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Τέλος στα γήπεδα θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι πολίτες, με μέγιστη κάλυψη 85% και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν προνόμια για τους εμβολιασμένους. Ήδη έχει ανακοινωθεί η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ για τους εμβολιασμένους ηλικίας 18 έως 25.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Κοινωνία

Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9.284 κρούσματα, με τα 4,038 να εντοπίζονται στην Αττική. Η επιδημιολογική αυτή εικόνα...

Κοινωνία

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην τεθεί σε ισχύ το μέτρο του υποχρεωτικού rapid για όλους για...

Κοινωνία

Σύμφωνα με όσα ενέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι εμβολιασμένοι θα πρέπει εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού να επιδεικνύουν και...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC