Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων
Ιωάννινα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Ιωάννινα

Ιωάννινα καταφύγιο αδέσποτων ζώων αναβαθμίζεται;

Ιωάννινα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.

Στο καταφύγιο του Δήμου Ιωαννιτών φιλοξενούνται δεκάδες αδέσποτα ζώα. Αυτή τη στιγμή στον χώρο φιλοξενούνται 45 ζώα. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 40 στειρώσεις και δεκάδες επανεντάξεις.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας εκδηλώνουν καθημερινά το ενδιαφέρον τους για υιοθεσία, με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα να βρίσκουν σπίτι.

Όπως είναι γνωστό, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Το έργο του Δήμου Ιωαννιτών: «Προσθήκη κατ’ επέκταση του κτιρίου φιλοξενίας αδέσποτων ζωών στο Δήμο Ιωαννιτών. Προμήθεια οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού. Σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας», συνολικού προϋπολογισμού 362.181,52 €.

Μέσω του προγράμματος μεταξύ άλλων θα επεκταθεί το υπάρχον κτίριο εμβαδού 175,00τ.μ για την δημιουργία νέων κελιών φιλοξενίας ζώων. Θα γίνει προμήθεια ημιφορτηγών και τρέιλερ για μεταφορά ζώων. Θα γίνει προσθήκη ηλεκτρογεννήτριας πετρελαίου για την προστασία του καταφυγίου από διακοπές ρεύματος. (Λειτουργία ψυγείου φαρμάκων, εμβολίων των ζώων κ.λ.π).

Αναμένεται η πρόσληψη δύο μονίμων κτηνιάτρων εντός του 2021 για την ολοκληρωμένη λειτουργία του καταφυγίου.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε παράδοση – παραλαβή από τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά στον Νίκο Τσόλη. Ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος για την λειτουργία του κυνοκομείου.

Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του καταφυγίου Αριστείδης Παππάς σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις. Με αποτέλεσμα το καταφύγιο να βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος του καταφυγίου συντηρήθηκαν πρόσφατα με εθελοντική εργασία της εργολάβου που ανέλαβε το έργο της ευζωίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά τα αδέσποτα ζώα στο καταφύγιο αυξάνονται στην περιοχή μας. Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες τους τα εγκαταλείπουν στην πόλη. Στο χώρο του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου και εντός-εκτός του καταφυγίου χωρίς καμία συνεννόηση.

Ο κ. Τσόλης από την πλευρά του σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των υιοθεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο καταφύγιο στο τηλ. 2651361380 και να το επισκέπτονται τρεις ημέρες την εβδομάδα. (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι), ώστε να βλέπουν τα ζώα που τους ενδιαφέρουν, με σκοπό την υιοθεσία τους.

Η λειτουργία του καταφυγίου ξεκίνησε το 2011.

Ιωάννινα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων. Διαθέτει 48 κελιά προσωρινής φιλοξενίας σκύλων, κτηνιατρείο, χώρο διαμονής ασθενών ζώων, χώρο καραντίνας, μαγειρείο, αποθήκη, γραφείο, αποδυτήρια και WC προσωπικού.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC