Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Κάλπες και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σήμερα – Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί των παρατάξεων

αρχείο λήψης (1)Κάλπες στήνονται σήμερα στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας, προκειμένου να διεξαχθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναμένεται να κερδίσει την 27η συνεχόμενη πρωτιά και αυτό είναι ένα ενδιαφέρον «στοίχημα» για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, αφού η κυριαρχία της ΔΑΠ ουσιαστικά θα επαναβεβαιώσει την στέρεα σχέση της Ν.Δ. με τη νεολαία.
Όσον αφορά τα Γιάννινα, η εικόνα των συσχετισμών ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις είναι αντίστοιχη με αυτή της υπόλοιπης Ελλάδας, ενώ η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι το κλίμα εδώ είναι σε γενικές γραμμές ήρεμο. Πάντως, η προσέλευση σήμερα στις κάλπες αναμένεται μικρότερη της περσινής, που είχαν ψηφίσει συνολικά 3.800 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων! 

ΔΑΠ – ΠΑΣΠ – ΠΚΣ
Στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου η ΔΑΠ, που πέρυσι ενίσχυσε τη δύναμή της, αναμένεται να διατηρήσει για μία ακόμη φορά την πρωτιά και μάλιστα με διαφορά από την δεύτερη παράταξη. Υπενθυμίζεται ότι το 2012 η ΔΑΠ απέσπασε ποσοστό 46,73% των ψήφων, με την ΠΑΣΠ να ακολουθεί πολύ πίσω της, συγκεντρώνοντας ποσοστό 15,40%. Φέτος η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ παλεύει να κρατηθεί στη δεύτερη θέση, κάτι που δύσκολα θα καταστεί εφικτό, αν λάβει κανείς υπόψη την πολιτική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, η Πανσπουδαστική του ΚΚΕ ακολουθεί κατά πόδας. Πέρυσι έχασε τη δεύτερη θέση για λίγες μόλις ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 15,05% και φέτος την διεκδικεί με αξιώσεις.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
Όσον αφορά την παράταξη ΑΡΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι σαφές πως βρίσκεται σε τροχιά ανόδου και θεωρείται σίγουρο ότι θα καταγράψει και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πολύ καλύτερα ποσοστά απ’ το περσινό 8,63% που την έφερε στην πέμπτη θέση, συμβαδίζοντας και με την μεγάλη εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Τέλος, δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την ΕΑΑΚ, την φοιτητική παράταξη του Νέου Αριστερού Ρεύματος, η οποία πέρυσι ήταν τέταρτη με ποσοστό 8,89%, πιθανώς όμως φέτος αυτό να συμπιεστεί προς τα κάτω.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης
Δήλωση για τις φοιτητικές εκλογές έκανε χθες ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ. Όπως τόνισε, «η ΟΝΝΕΔ, με τη δράση της, εδώ και πολλά χρόνια, πρωτοπορεί στην κοινωνία.  Η ΔΑΠ κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια. Σε έναν αγώνα ιδεολογικό και πολιτικό. Σε έναν αγώνα για τα Πανεπιστήμια και την κοινωνία. Σε έναν αγώνα, που αφορά στα σύγχρονα προβλήματα της Παιδείας, που είναι το άσυλο, η ασφάλεια μέσα στο Πανεπιστήμιο, τα ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές θα δείξει ότι η νέα γενιά πρωτοπορεί και σε αυτή τη δύσκολη φάση, στην ιστορική περίοδο που διανύουμε, στις εξελίξεις».

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Τα σημαντικά σημεία της πρότασης μομφής Απορρίφθηκε, τελικώς, με 156 κατά και 1 παρών η πρόταση μομφής/δυσπιστίας, την οποία υπέβαλλε ο αρχηγός της αξιωματικής...

Άρθρα & Απόψεις

Σενάρια εκλογών από την ΔΕΘ Με το βλέμμα στραμμένο στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ και τις αμέτρητες αντιδράσεις, που αυτές έφεραν,...

Πολιτική

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία απόψε στο Θησείο, στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC