Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Κατασκευάζεται το έργο ύδρευσης Αμπελιάς Επισκοπικού
Κατασκευάζεται το έργο ύδρευσης Αμπελιάς Επισκοπικού

Ήπειρος

Κατασκευάζεται το έργο ύδρευσης Αμπελιάς Επισκοπικού

Κατασκευάζεται Το Έργο Ύδρευσης Αμπελιάς Και Επισκοπικού

Το έργο ύδρευσης Αμπελιάς και Επισκοπικού αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Δήμο Δωδώνης. Πλέον το έργο ύδρευσης Αμπελιάς και Επισκοπικού έχει αρχίσει να κατασκευάζεται.

Δείτε ακόμα: Ιωάννινα Πίστα Ποδηλάτου Βρέθηκε Λύση Αναμορφώνεται

Ένα σημαντικό έργο για τους Δήμους Ιωαννίνων και Δωδώνης που απαντά σε χρόνια προβλήματα, περνά στην φάση της κατασκευής.

Πρόκειται για την ενίσχυση της υδροδότησης Αμπελιάς και Επισκοπικού με τη διασύνδεση στο υδροδοτικό σύστημα του ΣΥΔΛΙ με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΣΥΔΛΙ και του Δήμου Ιωαννιτών.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο παρουσία του Π. Συνδέσμου Γιώργου Αρλέτου και του Αντιπροέδρου (δημοτικός σύμβουλος Δωδώνης) Γιώργου Θεοχάρη.

Τα προβλήματα υδροδότησης στην Αμπελιά και το Επισκοπικό είναι έντονα και γίνονται μεγαλύτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η οριστική αντιμετώπισή τους αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για την σημερινή διοίκηση του ΣΥΔΛΙ και αφού έγιναν οι απαιτούμενες μελέτες και η δημοπράτηση, το έργο περνά πλέον στην φάση της κατασκευής.

Το έργο ύδρευσης

Στο πλαίσιο της μεγάλης και ουσιαστικής αυτής παρέμβασης μεταξύ άλλων θα κατασκευαστεί τμήμα δικτύου της Υψηλής Πίεσης του ΣΥΔΛΙ. Θα κατασκευαστεί από την πύλη του Πανεπιστημίου στο Νεοχωρόπουλο και μέχρι την υψηλή δεξαμενή Πεδινής για τη σύνδεση με τον νέο αγωγό Αμπελιάς.

Θα κατασκευαστεί νέος αγωγός για την υδροδότηση της Αμπελιάς και του Επισκοπικού. Το μήκος θα είναι πέντε χιλιόμετρα περίπου και θα συνδεθεί στην Πεδινή με τα δίκτυα των κλάδων υψηλής και χαμηλής πίεσης. Ακόμη με νέα ρυθμιστική δεξαμενή χωρητικότητας για αύξηση της επάρκειας και καλύτερη λειτουργία, αντλιοστάσιο και νέα δίκτυα.

Η υδροδότηση του Επισκοπικού και της Αμπελιάς θα γίνεται από τη νέα ρυθμιστική δεξαμενή Αμπελιάς και τα υφιστάμενα δίκτυα και αντλιοστάσια. Με το νέο έργο αυξάνεται η ποσότητα και εξασφαλίζεται η επάρκεια παροχής ύδατος.

Για την επάρκεια της υδροδότησης θα καταργηθεί επιπρόσθετα ο παλιός κεντρικός αγωγός που εμφανίζει διαρροές, απώλειες και πτώση πίεσης.

Στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς. Έτσι ώστε οι κάτοικοι των δύο Κοινοτήτων να απαλλαγούν από συχνές διακοπές αλλά και έλλειψη νερού.

Οι ανάγκες των πολιτών για αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου παραμένουν καίριο ζήτημα για τον Δήμο Ιωαννιτών. Νέα έργα μπαίνουν σε προτεραιοποίηση τόσο για την ανάπλαση της πλατείας όσο και για άλλα σημαντικά έργα.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Την σύμβαση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο είναι ενταγμένο...

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο με στόχο το έργο να παραδοθεί έως το 2023. Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα εργοτάξια στον μεγάλο...

Ιωάννινα

Συνάντηση Ελισάφ – Χαρδαλιά για το στρατόπεδο Βελισσαρίου Συνάντηση για το ζήτημα παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο εντοπίζεται πίσω...

Ιωάννινα

Έργα αναβάθμισης στο νησί Ιωαννίνων Τη σύμβαση για την αναβάθμιση υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Νήσου υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων με τον ανάδοχο του...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC