Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς-ΤσίπραςΚαταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης. Επί 294 παρόντων, κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 153 βουλευτές, υπέρ 124, ενώ «παρών» δήλωσαν 17 βουλευτές. Μεταξύ των «ναι» ήταν και η ψήφος της βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του Ευ.Βενιζέλου στο προεδρείο της Βουλής. Κατά της πρότασης μομφής ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ της πρότασης ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ.Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, έξι ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και τρεις δήλωσαν «παρών». Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν οι: Ν. Νικολόπουλος, Θ. Παραστρατίδης, Π. Μουτσινάς, Γ. Κουράκος, Μ. Μπόλαρης και Ν. Σταυρογιάννης. «Παρών» δήλωσαν οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασσαπίδης.

Απουσίαζαν ο Μανώλης Γλέζος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, καθώς και οι τρεις βουλευτές της ΧΑ (Ν.Μιχαλολιάκος, Χρ.Παππάς και Γ.Λαγός) που είναι κρατούμενοι. Με επιστολή τους, ο Μανώλης Γλέζος ενημέρωσε το σώμα ότι εάν ήταν παρών στην ψηφοφορία θα ψήφιζε «ναι» και ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι θα ψήφιζε «όχι».

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της Βουλής: «Περισσότερο, πολύ περισσότερο ενισχυμένη βγήκε η κυβέρνηση. Προχωράμε στην πορεία μας. Εκλογές το 2016».

Υψηλοί τόνοι μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε εν μέσω έντασης, με ιδιαιτερα υψηλούς τόνους μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ και ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε με οξύτητα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης» καθώς και επικίνδυνα παιχνίδια, δεδομένης της στιγμής που επέλεξε για την πρόταση δυσπιστίας, εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. «Σας τελείωσε η πολιτική, σας τελείωσε και η επανάσταση» είπε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας: «Εκλογές θα γίνουν το 2016».

Οι τόνοι ανέβηκαν λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με διαξιφισμούς ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο απάντησε επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας για να ακολουθεί ανταπάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε παντελώς αποτυχημένη την κυβέρνηση, που αναγκάζεται να κυβερνήσει με ΜΑΤ, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επιστρατεύσεις. Κάλεσε, δε, τη Βουλή να εναρμονιστεί με την κοινωνία, ψηφίζοντας την πρόταση μομφής, υπογραμμίζοντας ότι «η δυσπιστία είναι της ελληνικής κοινωνίας», που αντιμετωπίζεται σαν σκουπίδι. Περιέγραψε, δε, με μελανά χρώματα την κοινωνική κρίση και κατέληξε ρίχνοντας το γάντι στον πρωθυπουργό: «Αν έχετε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, όπως εμείς, ιδού η λύση: Οι εκλογές, η Δημοκρατία».

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής, κάνοντας λόγο για ώσμωση με την ΧΑ, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων και τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Την εκτίμηση ότι «με τη θεωρία των δύο άκρων που υποστηρίζει, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιστρέψουμε στο 1947» διατύπωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μίλησε νωρίτερα για έναν «προωθούμενο σουρεαλιστικό διπολισμό, αποκομμένο από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας», εγκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν αμφότεροι να κρύψουν πίσω από πολώσεις τα αδιέξοδα των πολιτικών τους. Γινόμαστε «θεατές μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας» είπε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας πως η πρόταση δυσπιστίας αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας και συνιστά κίνηση τακτικισμού, και η ΔΗΜΑΡ από πλευράς της ψηφίζει «παρών» ως στάση ευθύνης.

«Τρομοκρατία ή αυταπάτη» είναι το δίλημμα της ψηφοφορίας κατά την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «η κυβέρνηση καταθέτει την αυθεντική πρόταση για την ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ την ιμιτασιόν πρόταση». Και η ανάπτυξη, τόσο όπως τη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η δικομματική κυβέρνηση, θα ωφελήσει τα μονοπώλια και τους καρχαρίες και όχι το λαό

Πηγή: epirusday.gr

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC