Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας

ΠαπούλιαςΜε τη δημόσια διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει το οδοιπορικό της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην υπάρχει «κανένα σύννεφο, καμία σκιά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις», ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τη διήμερη επίσκεψή του στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο.Αντιφωνώντας τον δήμαρχο Αργυροκάστρου κατά την τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη της πόλης, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στη στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή διαδρομή της Αλβανίας, τον ρόλο της ελληνικής μειονότητας στη χώρα αλλά και στους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν πολεμώντας για την ειρήνη, κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

«Η Ελλάδα θα υποστηρίξει το οδοιπορικό της Αλβανίας στην Ευρώπη. Το έκανε στο παρελθόν, θα εξακολουθήσει να το κάνει και στο μέλλον, για το καλό του αλβανικού λαού, για το καλό όλων μας» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες της Αλβανίας, τους συνεχάρη γιατί, όπως είπε, «πρωτοστάτησαν σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της χώρας, μπόλιασαν πνευματικά την Αλβανία και συνεχίζουν να το κάνουν».

Ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Φλαμούρ Ντίμε μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Παπούλια -μάλιστα είχε αναρτήσει την ελληνική σημαία μαζί με την αλβανική στο περίφημο κάστρο της πόλης, κάτι που όπως έλεγαν ντόπιοι είχε να συμβεί από το 1940- χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα Πρόεδρο «ακριβό και δοκιμασμένο φίλο που διέλυσε τον πάγο της απομόνωσης για την Αλβανία και εξακολουθεί να συνδράμει στην σφυρηλάτηση της φιλίας μεταξύ των δυο λαών».

Πηγή: amna.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC