Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Νέα δράση ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ από τους Paguristas

PagurStickerTAXI.1[2]«Έχεις πιει; Γύρνα σπίτι με ταξί». Αυτό είναι το σύνθημα της καμπάνιας που ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Paguristas σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εργαζομένων – Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την οδήγηση μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Από το απόγευμα της Τρίτης, δεκάδες οχήματα ταξί της πόλης έχουν κολλημένο σε εμφανή σημεία ένα αυτοκόλλητο με το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς τα μέλη των Paguristas βρέθηκαν σε πολλές πιάτσες ταξί, με την πρωτοβουλία να τυχαίνει της θερμής ανταπόκρισης από τους οδηγούς,οι οποίοι από την πλευρά τους θέλουν να συμβάλουν στην κίνηση με ασφάλεια στους δρόμους και στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Η αρχή έγινε από την πιάτσα των ταξί απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαζομένων – Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Ψήνας. «Τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν χαθεί 120.000 ζωές στους ελληνικούς δρόμους και υπάρχουν ακόμη 2 εκατομμύρια τραυματίες. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Είμαστε λίγοι για να χανόμαστε στους δρόμους. Εφόσον κάποιος έχει πιει, δε χρειάζεται να οδηγήσει και υπάρχει ο εναλλακτικός τρόπος να επιστρέψει σπίτι του με ταξί», τόνισε εκ μέρους των Paguristas ο Γιάννης Τσατσούλης. Από την πλευρά του ο κ.Ψήνας συνεχάρη τους Paguristas και την πρωτοβουλία τους και πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος με χαρά συμβάλλει σε αυτή την καμπάνια για να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει. «Είναι αυτονόητο ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν συμβαδίζουν. Και δικός μας στόχος είναι να αποτρέψουμε να χάνονται ζωές στους δρόμους και όλοι να επιστρέφουν ασφαλείς στα σπίτια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο η διασκέδαση μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς η οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ ευθύνεται για την πρόκληση εκατοντάδων δυστυχημάτων και ατυχημάτων με τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η κατανάλωση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, και ειδικότερα μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Στην οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ:

– Μειώνεται η οπτική γωνία, προκαλείται υπνηλία, θολώνουν τα μάτια και δεν υπάρχει σωστή εκτίμηση της ταχύτητας των άλλων οχημάτων.

– Δημιουργείται ως και η ψευδαίσθηση “καλύτερης οδήγησης” ενώ στην πραγματικότητα μειώνονται τα αντανακλαστικά και ο οδηγός δεν έχει σωστή αντίληψη της ταχύτητας.

– Μειώνεται η δυνατότητα εκτίμησης επερχόμενου κινδύνου

– Αυξάνεται ο χρόνος αντίδρασης και άρα μεγιστοποιείται ο κίνδυνος ατυχήματος.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Οι «Paguristas» όταν αναλαμβάνουν μια δράση πάντα την ολοκληρώνουν! Έτσι λοιπόν σε συνέχεια της προηγούμενης δραστηριότητάς μας στην «Κιβωτό του Κόσμου» και κατόπιν απαιτήσεως...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC