Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Νεκρός Αστυνομικός Από Επίθεση Στο Καπιτώλιο
Νεκρός Αστυνομικός Από Επίθεση Στο Καπιτώλιο

Διεθνή

Νεκρός αστυνομικός από επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Νεκρός Αστυνομικός Από Επίθεση Στο Καπιτώλιο Των ΗΠΑ

Ένας νεκρός αστυνομικός και άλλος ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός από την επίθεση, που έγινε την Παρασκευή στο Καπιτώλιο. Aυτοκίνητο προσέκρουσε στις μπάρες ασφαλείας στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον και ο οδηγός κατευθύνθηκε με μαχαίρι προς τους αστυνομικούς της ασφάλειας.

Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Η επικεφαλής, Yogananda D. Pittman, δήλωσε ότι ο William F. Evans, τραυματίστηκε σοβαρά στην βίαιη συμπλοκή του με τον δράστη και εξέπνευσε λίγο αργότερα. Υπήρξε για 18 χρόνια βετεράνος της ασφάλειας του Καπιτώλιου. Ο αξιωματικός Evans άρχισε να εργάζεται για την Αστυνομία του Καπιτώλιου στις 7 Μαρτίου 2003 και ήταν μέλος της πρώτης μονάδας ανταπόκρισης.

«Με πολύ, πολύ βαριά καρδιά ανακοινώνω, ότι ένας από τους αστυνομικούς μας υπέκυψε στα τραύματα του» δήλωσε η επικεφαλής σε συνέντευξη τύπου κοντά στον τόπο του εγκλήματος, με τρεμάμενη φωνή. «Ζητώ απλά, να συνεχίσετε, να έχετε στις σκέψεις την αστυνομία του Καπιτώλιου και τις οικογένειες τους και να προσεύχεστε για αυτούς».

Η ομιλητής Nancy Pelosi χαρακτήρισε τον αστυνομικό Evans «μάρτυρα της Δημοκρατίας».

Ο άλλος αστυνομικός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν απειλείται η ζωή του, ενώ παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του.

«Η επίθεση»

Αφού συγκρούστηκε στις μπάρες, ο δράστης βγήκε από το όχημα και επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς με ένα μαχαίρι στο χέρι. Αναγνωρίστηκε λίγο αργότερα από τις αρχές των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον 25χρονο Noah Green, από την Ιντιάνα. Οι έρευνες δεν έχουν οδηγήσει ακόμα στην εύρεση των αιτιών της επίθεσης ωστόσο, δεν θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Ουάσιγκτον, Robert J. Contee ο τρίτος.

Η χθεσινή επίθεση ήταν η πιο σοβαρή απειλή, μετά και τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου.  Στη σελίδα του στο Facebook, η οποία καταργήθηκε, ο Green χαρακτήριζε τον εαυτό του υποστηρικτή του ηγέτη του Ισλαμικού έθνους, Louis Farrakhan και δήλωνε, ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες τους τελευταίους μήνες της πανδημίας.

Το Καπιτώλιο τέθηκε σε καθεστώς επιφυλακής σε μια ήσυχη, ηλιόλουστη Παρασκευή, με την αστυνομία να καθοδηγεί το προσωπικό να παραμείνει μέσα, μακριά από πόρτες και παράθυρα και να «ζητήσει κάλυψη» εάν βρεθεί έξω από το κτίριο, επικαλούμενη μια «άγνωστη» απειλή εξωτερικής ασφαλείας.

Γύρω στις 2:30 μ.μ. η Αστυνομία του Καπιτώλιου δήλωσε ότι η απειλή είχε «εξουδετερωθεί».

«Ο Πρόεδρος Biden»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε φύγει από την Ουάσιγκτον για να βρεθεί στο στρατόπεδο «David» πριν την επίθεση. Λάμβανε διαρκή ενημέρωση από τον σύμβουλο ασφαλείας.

Διέταξε να υψωθούν λευκές σημαίες στον Λευκό Οίκο και το ίδιο να γίνει και στο Καπιτώλιο, εις μνήμην του αστυνομικού, που έχασε την ζωή του.

«Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού Evans και σε όλους όσους θρηνούν την απώλεια του. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη ήταν η στιγμή αυτή για το Καπιτώλιο, για όλους όσους εργάζονται εκεί και για εκείνους που το προστατεύουν».

ΠΗΓΗ: The New York Times

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Ουκρανία: Ένα στρατηγικό παιχνίδι Περαιτέρω κλιμάκωση, όπως όλα δείχνουν, πραγματοποιείται στα σύνορα της Ουκρανίας, με τις δύο ισχυρές δυνάμεις να μην κατέληξαν κάπου, έπειτα...

Πολιτισμός

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Κρις Δήμου Συμπρόεδρος Κονέκτικατ. Ο ομογενής Κρις Δήμου, Ορίστηκε συμπρόεδρος της νέας βιομηχανικής συνεργασίας στην νότιο-κεντρική περιφέρεια του κρατιδίου του Κονέκτικατ....

Διεθνή

Γεωπολιτική Και NORTHSTREAM 2. Του Βαγγέλη Χωραφά. Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου NorthStream 2 υπήρξε αντικείμενο κριτικής από την Ουάσιγκτον. Ακόμα και επί...

Διεθνή

Η Ρωσία Επιβάλλει Πρόστιμο Στο Twitter Και Αυξάνει Τις Πιέσεις Η Ρωσία επιβάλλει πρόστιμο στο Twitter σχεδόν 117.000 δολαρίων, επειδή δεν κατήργησε τις εκκλήσεις...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC