Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ξεκινά το έργο της ανάπλασης στην παραλίμνια περιοχή Περάματος

peramaanaplasi2Ξεκινά τις επόμενες ημέρες το της ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής στο Πέραμα, με προϋπολογισμό άνω των 2,5 εκ. ευρώ, χρονοδιάγραμμα δύο ετών και φορέα υλοποίησης τον ΕΟΤ. Ο εργολάβος Παναγιώτης Σαρκατσάνος ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού και περίφραξης του χώρου και όπως εκτίμησε θα ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ουσιαστικά να στήνεται το εργοτάξιο, ώστε να κατεδαφιστούν οι υπάρχουσες υποδομές για να ξεκινήσει η ανάπλαση. Μάλιστα, την ερχόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στο Πέραμα κλιμάκιο μηχανικών του ΕΟΤ, προκειμένου να δει από κοντά το χώρο και να συζητηθούν τεχνικές λεπτομέρειες. Στα 20 στρέμματα που θα αναπλαστούν θα δημιουργηθούν αρκετοί χώροι πρασίνου, παιδική χαρά και γήπεδα τένις και μπάσκετ, ενώ θα δημιουργηθεί πεζόδρομος κατά μήκος του χώρου με κυβόλιθους.

Τα έργα που πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με τη μελέτη είναι τα εξής:

* Ανακαίνιση του κτιρίου υποδοχής και των WC. Αναλυτικά, αντικατάσταση στέγης, μερική αποκατάσταση τμημάτων περιμετρικής τοιχοποιίας, νέα διαρρύθμιση εσωτερικών πλινθοδομών, νέα δάπεδα, νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός χώρων υγιεινής, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
* Κατασκευή γηπέδων, και πιο συγκεκριμένα γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πίστα skatepark. Σε όλα τα γήπεδα τοποθετούνται φωτισμοί, περιφράξεις και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις.
* Παιδική χαρά, πολλαπλή κατασκευή αναρρίχησης και τσουλήθρας, κατασκευή παιχνιδιού και αναρρίχησης.
* Κατασκευή τριών ξύλινων οικίσκων. Οι οικίσκοι θα κατασκευαστούν από εξωτερική ξύλινη τοιχοποιία. Εξωτερικά των οικίσκων θα υπάρχει ξύλινη πέργκολα με κάλυψη από καλάμια.
* Ξύλινες κατασκευές για ενημέρωση και εκπαίδευση.
* Παρατηρητήριο. * Χώρος στάθμευσης. * Διαμόρφωση κενού χώρου πλατείας. * Χώροι στάσεις-ξεκούρασης-αναψυχής. Όπως προβλέπει και η μελέτη το παλιό λιμανάκι θα παραμείνει ως έχει, όπως και μία ζώνη πολύ κοντά στην λίμνη.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC