Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ο Τρ. Αλμπάνης βάζει τέλος στα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητα, αιχμές για “Ενότητα Πολιτών”

almpanis2Τέλος στα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητα έβαλε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης με γραπτή του δήλωση. Στην ίδια δήλωση ανέφερε τους έντονους προβληματισμούς του για τον τρόπο ανάδειξης του επικεφαλής της παράταξης.

Ποιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες, με ιδιαίτερη ανησυχία, τις εξελίξεις στη Δημοτική Παράταξη «Ενότητα Πολιτών –Νέα Γιάννενα» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Όπως είναι γνωστό, υπηρέτησα ως δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης αυτής,  συμμετείχα και στήριξα τη σύγκλιση και την ενότητα των δημοκρατικών και προοδευτικών  αυτοδιοικητικών δυνάμεων της πόλης μας, από τις οποίες συγκροτήθηκε η Δημοτική Παράταξη που ανέλαβε τη Δημαρχιακή αρχή ως πρώτη επιλογή των Γιαννιωτών το 2010.

Δυστυχώς, άστοχες διαδικασίες με στόχο τον εκλεγμένο Δήμαρχο της πόλης έχουν πλήξει το κύρος της δημοτικής παράταξης και έχουν τραυματίσει τη συνοχή της. Παρόλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι οι μέρες  που η κοινωνία μας περνά, απαιτούν απ’ όλους μας σύνεση και συνοχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική στην κοινωνία μας και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για πιθανή υποψηφιότητά μου στον Δήμο Ιωαννιτών, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν υφίσταται καμία τέτοια πρόθεσή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συμπολίτες Γιαννιώτες για τις θετικές παραινέσεις και να τους διαβεβαιώσω ότι παραμένω εδώ και συντάσσομαι μαζί τους στην έκκληση για ενότητα.

Πρόσφατα επέλεξα να παραμείνω στο Πανεπιστήμιο, δίνοντας τη μάχη μαζί με την Πανεπιστημιακή κοινότητα για προστασία του Δημόσιου Χαρακτήρα του Ιδρύματος, παρόλες τις ιδιαίτερα τιμητικές προτάσεις για την ενασχόλησή μου από άλλες θέσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Δυστυχώς, οι ενέργειες μέρους των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων της χώρας με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, κατά των νυν εκλεγμένων Πρυτάνεων των δέκα μεγαλύτερων και ιστορικότερων Πανεπιστημίων της χώρας, έφεραν στο φως αμφιλεγόμενη νομική  γνωμάτευση, με την οποία επιχειρείται τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου. Παρόλες τις δυσμενείς εξελίξεις,  θεωρώ ότι δεν πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια και ο αγώνας για ένα Πανεπιστήμιο που στέκεται όρθιο σε περίοδο κρίσης και συνεχίζει το σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και την  προσφορά του στους νέους της χώρας και την ελληνική κοινωνία.»

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Προεδρικές Εκλογές Γαλλίας 2022 – Υποψηφιότητες Μισέλ Μπαρνιέ Ο Μισέλ Μπαρνιέ κατέθεσε εχθές την υποψηφιότητά του για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022. Πρόκειται...

Ήπειρος

Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανόρθωσης κ. Αλέκος Φαρμάκης, δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η ανακοίνωση του κ. Φαρμάκη αναλυτικά:

Ήπειρος

Τους πρώτους είκοσι υποψηφίους από το Ίτς Καλέ ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα, Θωμάς Μπέγκας. Ο κ. Μπέγκας, στις δηλώσεις του, σημείωσε...

Ιωάννινα

Σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα». Στη διάρκεια των εργασιών επισημάνθηκε ότι η Ενότητα Πολιτών αποτελεί την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC