Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης
προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Κοινωνία

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης για ένα βιασμό και δυο απόπειρες

Μία υπόθεση η οποία παρέμεινε για αρκετό διάστημα σε παύση επανήλθε στο προσκήνιο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, Κρίθηκε προφυλακιστέος και οι ανακρίσεις θα συνεχισθούν.

Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν λίγο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης. Aπολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του γυναικών σε βάρος του.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα. Απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει σε βαθμό κακουργήματος. Αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Η «βόμβα» σε βάρος του ηθοποιού έσκασε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν άρχισαν οι πρώτες αποκαλύψεις για φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Η έρευνα της 15ης ανακρίτριας για την πολύκροτη υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του Π. Φιλιππίδη, εξελίχθηκε όλα αυτό το διάστημα αθόρυβα και μεθοδικά και σήμερα κλήθηκε σε απολογία.

Όλο αυτό το διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, και πάντα έδινε τις δικές του εξηγήσεις για όλα όσα του καταλογίζονται.

Είναι αυτονόητο, ότι λόγω ακριβώς των όσων διακυβεύονται, πως ο κατηγορούμενος έδωσε «μάχη» για να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο. Προσπάθησε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Ούτε ύποπτος φυγής και ως εκ τούτου δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του ηθοποιού από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, έχουν καταθέσει στην ανακρίτρια οι τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητικές σεξουαλικές συμπεριφορές σε βάρος τους.

Οι δυο από αυτές έχουν περιγράψει με τις καταθέσεις τους απόπειρες του κατηγορούμενου να τις βιάσει. Έχουν αναφερθεί λεπτομερώς σε γεγονότα και καταστάσεις που βίωσαν όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ηθοποιό. Πρόκειται για επαφές στο πλαίσιο επαγγελματικών συναντήσεων που είχαν μαζί του.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Παραπομπή Φιλιππίδη σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες Η υπόθεση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη εκκρεμεί ακόμα. Ο ηθοποιός βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης...

Κοινωνία

Σε δύο συλλήψεις προέβησαν στη Θεσσαλονίκη για βιασμό ανήλικης αλλοδαπής. Δύο αλλοδαπούς, 36χρονο και 31χρονη, συνέλαβαν την Τρίτη αστυνομικο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της...

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στη Φυλακή Για Βιασμό Της Θετής Του Κόρης Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος και έχει οδηγηθεί στη φυλακή για βιασμό στην Σταυρούπολη. Έχει προφυλακιστεί για...

Κοινωνία

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης προσήχθη στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης για να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. Έτσι είναι πιθανό η απολογία να δοθεί αύριο,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC