Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Πρόγραμμα "Πρώτο ένσημο"
Πρόγραμμα "Πρώτο ένσημο"

Οικονομία

Πρόγραμμα “Πρώτο ένσημο”, ποιους νέους αφήνει εκτός;

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από τη ΔΕΘ το πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων ηλικίας 18-29 ετών. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Πρώτο ένσημο”.

Οι νέοι που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία θα προσληφθούν σε επιδοτούμενα προγράμματα. Πρόκειται για 1200 ευρώ τα οποίο αφορούν και τον εργαζόμενο και τον εργοδότη. Πέραν του μισθού από τον εργοδότη θα λαμβάνει επιπλέον 100 ευρώ.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν νέοι με ελάχιστα ένσημα θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό. Ακόμη για νέους οι οποίοι εργάζονται σε άλλο τομέα από εκείνο των σπουδών τους, δεν γνωρίζουμε εάν θα μπορούν να ενταχθούν.

Αναμένονται επιπλέον διευκρινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα αυτό.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία πολλές θα είναι οι αδυναμίες εφαρμόγης του προγράμματος για όλες τις κατηγορίες ανέργων της ηλικιακής ομάδας 18-29.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Στο εξής νέοι έως 29 ετών που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από την πολιτεία επί 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα κατευθύνονται στους εργοδότες, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος. Τα άλλα 600 θα πηγαίνουν απευθείας στο νέο και στη νέα. Επιπλέον της αμοιβής τους, για να τα αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν».

Σήμερα, όμως, ξεκαθαρίστηκε ότι το μέτρο θα ισχύσει από το νέο έτος, και η παροχή εξαντλείται στα 1.200 ευρώ.

Έτσι νέος που θα προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό των 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2022, θα λάβει καθαρά 570 ευρώ τον μήνα. Επίπλέον θα λάβει 100 ευρώ από την επιδότηση του πρώτου ενσήμου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά  Στα πλαίσια της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με μέτρα ενίσχυσης για τις οικονομικά ευάλωτες...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Τρεις φρεγάτες Belharra αποκτά η Ελλάδα Η Ελλάδα και η Γαλλία προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία και την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC