Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ρητορική Μίσους Και Αντισημιτισμός Κατά Ισραήλ
Ρητορική Μίσους Και Αντισημιτισμός Κατά Ισραήλ

Άρθρα & Απόψεις

Ρητορική μίσους και αντισημιτισμός κατά του Ισραήλ

Ρητορική Μίσους Και Αντισημιτισμός Κατά Του Ισραήλ

Η εμπόλεμη κατάσταση στην Παλαιστίνη εξακολουθεί να υφίσταται και οι δεδομένες συνθήκες δείχνουν δύσκολο, να ανατραπούν. Καθώς παρακολουθούμε την διαδοχική ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και αναμένοντας πότε θα δοθεί λύση και, κυρίως, τέλος στον εφιάλτη πολλών ανθρώπων, η διεθνής κοινότητα εκφράζει απόψεις.

Ρωσία και Κίνα ζητούν αποκλιμάκωση της σύγκρουσης, αναγνωρίζοντας την δεινή θέση της Παλαιστίνης και τον μεγάλο κίνδυνο από πλευράς Ισραήλ. Η.Π.Α και Ευρώπη προσπαθούν, να διατηρήσουν ουδέτερη στάση, αν και η αμερικανική πολιτική υποστήριξε την δυνατότητα του Ισραήλ να αμυνθεί! Στρατηγικά και πολιτικά συμφέροντα κινούν τα νήματα και οδηγούν στις ανάλογες εκδηλώσεις υποστήριξης ή αποδοκιμασίας. Σκιαγραφώντας, ωστόσο, την παγκόσμια «αρχιτεκτονική», το ζήτημα έλαβε διαστάσεις, που οδηγούν σε σοβαρότερες κατηγορίες και δηλώσεις.

Η κατάσταση στο Ισραήλ πρόκειται για ζήτημα «βραδείας καύσης», με γεγονότα που εκκινούν πολύ πριν εκτοξευθούν οι πρώτες βόμβες. Η πολιτική του Ισραήλ αναγνωρίζεται ως επιθετική και πολιτική επιβολής και εκμηδενισμού του αντιπάλου, και ας πρόκειται για εσωτερικό παράγοντα. Η επίκριση σε τρομοκρατία και δολοφονικές ενέργειες, χαρακτηρίζεται τις τελευταίες ημέρες με τρόπο που συνιστά αντισημιτισμό. Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο για αντισημιτισμό , δηλώσεις που αρνήθηκε το τούρκικο Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο αντισημιτισμός και το Ισραήλ»

Ο αντισημιτισμός κόστισε στην ανθρωπότητα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές Εβραίων και τον εφιάλτη του χιτλερικού καθεστώτος και των στρατοπέδων, στα οποία βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. Η διεθνής κοινότητα κατηγορεί το Ισραήλ με τρόπο, που για πολλούς φαντάζει ως κατηγορία προς τον ίδιο τον Εβραϊκό λαό. Η σύγχυση είναι μεγάλη.

Από το 1948, όπου και επίσημα αναγνωρίστηκε το Ισραήλ ως κράτος των Εβραίων, κατόρθωσαν να επιστρέψουν από την εξορία στο, κατά την πίστη τους, κράτος που τους ανήκει από το συμβόλαιο τους με τον Θεό. Η αναγωγή της ισραηλινής κυβερνητικής πολιτικής ως εβραϊκής εναντίον της Παλαιστίνης και η ανάγνωση της εκκαθάρισης της Λωρίδας της Γάζας το 2005 από Εβραίους ως αντισημιτισμό, ενέτειναν το ήδη πολωμένο κλίμα.

Η πολιτική του Ισραήλ δεν πρόκειται για εβραϊκή. Η ρητορική μίσους και ο αντισημιτισμός κατά του Ισραήλ, αποτελούν συνθήκες επηρεασμού και απομάκρυνσης από την πραγματική πηγή του προβλήματος. Θα ήταν άτοπο να κατηγορούνται κυβερνητικές πολιτικές με τέτοια χαρακτηριστικά ως εφαλτήριο για άλλους στόχους. Επομένως, οι δηλώσεις αντισημιτισμού καταλήγουν σοβαρότερες και επικίνδυνες, αναβιώνοντας ένα παρελθόν γεμάτο αιματηρές εικόνες.

Δεν είναι εκφραστές των εγκλημάτων στη Γάζα οι Εβραίοι. Οι μόνοι υπεύθυνοι της ολικής καταστροφής που επέρχεται, είναι οι εντολείς των ενεργειών και τα αποτελέσματα αυτών.

Όπως συμβαίνει και θα έπρεπε να συμβαίνει πάντα!

Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Ιστορία και τις Στρατηγικές Σπουδές. Κατάγεται από την Κατερίνη του νομού Πιερίας και ασχολείται με την μελέτη ιστορικών, πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων.

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Γάζα – Έκλεισε Το Πέρασμα Κερέμ Σαλόμ Το κλείσιμο του περάσματος Κερέμ Σαλόμ, προς την Λωρίδα της Γάζας αποφάσισε το Ισραήλ, μέσω του οποίου...

Άρθρα & Απόψεις

Η «Φλεγόμενη» Μέση Ανατολή Και Η Εμπλοκή Της Τουρκίας Παρακολουθούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα την εμπόλεμη κατάσταση σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, αν και δεν αποτελεί...

Κοινωνία

Στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί του πληθυσμού προχωρούν με αργούς ρυθμούς και ο στόχος των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών μέχρι στα τέλη Μαρτίου δεν επετεύχθη. Ο...

Διεθνή

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο εισήλθε στον εναέριο χώρο του από τον Λίβανο και ότι θα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC