Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

Στην κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο της ExxonMobil

Στον απόηχο της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας. το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena Ice Max της ExxonMobil κατέπλευσε χθες βράδυ, Στην Κυπριακή ΑΟΖ. Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν και συγκεκριμένα στο στόχο “Δελφίνος”, στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Exxon Mobil θα προχωρήσει σε δυο γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10.

Η πρώτη ξεκινά εντός των ημερών και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Η δεύτερη θ’ αρχίσει σχεδόν αμέσως μετά και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου.

Από το μέγεθος των ανακαλύψεων θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Από σήμερα θ’ αρχίσουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την πρώτη γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ήδη, το πρώτο σκάφος υποστήριξης, το οποίο αναχώρησε χθες το πρωί από το λιμάνι Λεμεσού πλησιάζει στο γεωτρύπανο. Ένα δεύτερο πλοίο υποστήριξης, βρίσκεται εν πλω για μεταφορά των πρώτων προμηθειών και εξοπλισμού.

Το γεωτρύπανο Stena Ice Max είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της γεωτρήσεων.

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα και σύγχρονα γεωτρύπανα του πλανήτη. Έχει τη δυνατότητα να τρυπά σε μεγάλα βάθη και σε μεταβαλλόμενες συνθήκες ισχυρών και διαφορετικών πιέσεων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC