Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία για μαθητές και καθηγητές
Υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία για μαθητές και καθηγητές

Κοινωνία

Υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία για μαθητές και καθηγητές

Υποχρεωτικά Τεστ Στα Σχολεία Για Μαθητές Και Καθηγητές – Λεπτομέρειες για την προμήθεια και την διαδικασία εφαρμογής

Την Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και μία σειρά προαπαιτούμενων τίθεται σε ισχύ έτσι ώστε να αποφευχθούν οι πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού. Οι μαθητές του λυκείου επιστρέφουν στα θρανία τους και στα δια ζώσης μαθήματα.

Η επιστροφή ωστόσο θα γίνει με πολλούς περιορισμούς και μέτρα προστασίας. Η εισαγωγή των self test είναι πραγματικότητα και η εφαρμογή τους θα πραγματοποιηθεί άμεσα στον σχολικό χώρο. Για να προσέλθουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες πρέπει υποχρεωτικά να έχουν πραγματοποιήσει το τεστ το οποίο πρέπει να βγει αρνητικό. Τα τεστ είναι υποχρεωτικά για μαθητές και καθηγητές ώστε να εκκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία. Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα τεστ. Το πρώτο τεστ θα πραγματοποιείται πριν την έναρξη μαθημάτων την Δευτέρα και το δεύτερο τεστ την Πέμπτη.

Δείτε ακόμα: Άνοιγμα Σχολείων: 12 Απριλίου Δια Ζώσης Μαθήματα Για Τα Λύκεια

Προμήθεια των τεστ

Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα προμηθεύονται τα self test από τα φαρμακεία με την χρήση του προσωπικού ΑΜΚΑ. Οι ενήλικοι μαθητές μπορούν να προμηθεύονται μόνοι τους τα τεστ ενώ για τους ανήλικους μαθητές των λυκείων, τα τεστ θα παραλαμβάνονται από τους γονείς με την χρήση των ΑΜΚΑ των μαθητών.

Από σήμερα, 8 Απριλίου μπορούν οι μαθητές στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να προμηθευτούν το πρώτο τεστ. Ενώ από αύριο θα μπορούν σε όλη την επικράτεια να παραλαμβάνουν το τεστ σε όλα τα φαρμακεία. Από την Δευτέρα θα μπορούν να προμηθευτούν και το δεύτερο τεστ.

Ποια είναι η διαδικασία για τα self test

Τα self test θα πρέπει να πραγματοποιούνται στο σπίτι τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται ή το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί πριν το σχολείο. Επομένως το πρώτο τεστ πρέπει να γίνει ή την Κυριακή το βράδυ, ή την Δευτέρα το πρωί πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Η διαδικασία για το τεστ είναι απλή και υπάρχει επεξηγηματικό υλικό τόσο στα φαρμακεία όσο και στην διαδικτυακή πλατφόρμα  https://self-testing.gov.gr, όπου θα πρέπει να εισέρχονται με τα στοιχεία του taxisnet και να καταχωρούν το αποτέλεσμα του τεστ.

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους καθηγητές, υποχρεούνται και εκείνοι να κάνουν τα self test και να καταχωρούν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα.

Οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές μονάδες δεν δύνανται να πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Τέλος Στα Sms, Στις 00:30 Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας Το μερικό τέλος της καραντίνας πλέον είναι πραγματικότητα από σήμερα, 14 Μαΐου. Το άνοιγμα των διαπεριφερειακών...

Υγεία

Self Test Σάλιου – Αναξιόπιστα Αποτελέσματα Τα self test μπήκαν στην ζωή μας και μία σειρά από δραστηριότητες στηρίζεται στην εγκυρότητα των συγκεκριμένων τεστ....

Οικονομία

Επιστρεπτέα 7 – Ανοίγει Η Πλατφόρμα Μέχρι 10 Μαΐου Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 – Μέχρι τις 10  Μαΐου  ανοίγει η πλατφόρμα για τους τελικούς δικαιούχους....

Εκπαίδευση

Πανελλήνιες Στις 14 Ιουνίου – Δεν Θα Γίνουν Προαγωγικές – Παράταση σχολικού έτους Στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Γενικά...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC