Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
https://www.gigafm.gr/%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-self-test-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b9%ce%b1-11-000-%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81/
https://www.gigafm.gr/%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-self-test-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b9%ce%b1-11-000-%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81/

Κοινωνία

Υπόθεση Φουρθιώτη δεν είναι μέλος ΕΣΗΕΑ

Υπόθεση Φουρθιώτη Δεν Είναι Μέλος ΕΣΗΕΑ, δεν έχει διαπίστευση από τη βουλή.

Διαβιβάστηκαν τα έγγραφα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη.

Ο Γενικός Γραμματέας της βουλής, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα. Συνημμένα σε αυτό τα έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη  για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν  και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ. Η ταυτότητα αυτή δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης Μαίνανδρος – Γεώργιος Φουρθιώτης, δεν είναι μέλος της Ένωσης. Στο αίτημά της η βουλή ζητά να γίνει έρευνα από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Από τη βουλή σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.

Υπόθεση Φουρθιώτη Δεν Είναι Μέλος ΕΣΗΕΑ, δεν έχει διαπίστευση από τη βουλή. Αναμένεται ότι η δικαιοσύνη θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών το πόρισμά της.

Να σημειώνουμε ότι πλέον είναι τρεις οι δικογραφίες που απασχολούν την δικαιοσύνη στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη. Το αίτημα της βουλής στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για έλεγχο πλαστότητας. Η υπόθεση αστυνομικής φύλαξης και του προγράμματος Συν εργασία. Και η δικογραφία που άνοιξε μετά από καταγγελία μέλους της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να διερευνηθεί η γνησιότητα της δημοσιογραφικής ταυτότητας που επιδείκνυε ο παρουσιαστής. Ο Φουρθιώτης πάντως κάνει λόγο για πόλεμο σε βάρος του.

Έντονες αντιπαραθέσεις στη βουλή

Υπάρχει πολιτική ευθύνη ανέφερε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τη διαιώνιση ενός αναποτελεσματικού και παρωχημένου συστήματος φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων. Άφησε έδαφος για αστοχίες και χώρο για “ποντικούς”, είπε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε αλλαγές σε σχετικό νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση ώστε να διορθωθούν οι ανορθογραφίες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη, για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Μένιο Φουρθιώτη. Ανέφερε πως οι έως τώρα απόπειρες διόρθωσης των κακών κειμένων του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ήταν «μικρές ασπιρίνες». 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

  Η Ένωση Συντακτών συμπαρίσταται στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ύστερα από τις καταγγελίες για απόπειρα εναντίον του… Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση: “Οι καταγγελίες που...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC