Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα χιονιάς
Ιωάννινα χιονιάς

Ήπειρος

Ιωάννινα: Ο χιονιάς έρχεται – σε ετοιμότητα ο Δ. Ιωαννιτών

Χιονιάς αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο και στα Ιωάννινα που θα επηρεάσει το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου για τον χιονιά

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχοντας υπόψη τις τελευταίες προβλέψεις της Eθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας- στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ»- που αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, καλεί όλους τους κατοίκους της Ηπείρου να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές και οι όποιες άλλες αρνητικές επιπτώσεις στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Η κακοκαιρία  προβλέπεται  να εκδηλωθεί τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση (που σε περιοχές το ύψος του χιονιού μπορεί να ξεπεράσει και το ένα μέτρο)  η οποία θα επηρεάσει  το μεγαλύτερο τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων, τα ορεινά της Θεσπρωτίας και τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων,  ενώ χιόνια αναμένονται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ( ακόμη και δέκα βαθμούς υπό το μηδέν),   με ολικό παγετό,  φαινόμενο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Δήμος Ιωαννιτών: χιονιάς στα Ιωάννινα

Σε αυξημένη ετοιμότητα θέτει ο Δήμος Ιωαννιτών όλο το μηχανισμό του εν όψει του κύματος κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων που αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την πολιτική προστασία Γ. Λώλης, συζήτησαν σήμερα τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών για τον καλύτερο αποχιονισμό. Επίσης την ρίψη αλατιού καθώς αναμένεται να σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το απόγευμα της Κυριακής.

Αλάτι διατίθεται σε όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων στους οποίους μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι των χωριών καθώς και στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης από όπου μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες.

Επίσης από αύριο το μεσημέρι αλάτι για τους πολίτες θα διατίθεται στα ακόλουθα σημεία:

-στο Κεντρικό Δημαρχείο

-στο Εργοτάξιο Αγίου Νικολάου & Εργοτάξιο Κατσικά

 -στο Πρώην Δημαρχείο Πεδινής

 -στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ανατολή

Ο Δήμος Ιωαννιτών συνιστά σε όλους τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στην διάθεση των πολιτών είναι τα ακόλουθα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας:2651031448 & 2651026271

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC