Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ψηφιοποίηση Του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος;
Ψηφιοποίηση Του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος;

Οικονομία

Ψηφιοποίηση του χρηματοπιστωτικού Συστήματος;

Ψηφιοποίηση Του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος; Την Ψηφιοποίηση και αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σχεδιάζει το Υπ. Οικονομικών, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την προσπάθεια υποστηρίζει η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και ο ΟΟΣΑ. Το Υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει μια δέσμη παρεμβάσεων, που θα ενεργοποιηθεί σταδιακά στο τέλος της πανδημίας. Θα σταθμιστούν δημοσιονομικές επιπτώσεις και δημοσιονομικός χώρος για φορολογικά κίνητρα. Κίνητρα για μεγέθυνση των εταιρειών, ενσωμάτωση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής και ιδιωτικοποιήσεις μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Κίνητρα για την άντληση κεφαλαίων μέσω πράσινων ομολόγων και για την δημιουργία Ειδικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού. Προς το παρόν πάντως δεν θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη βουλή, αν και προσχέδια νόμου ήδη έχουν δημιουργηθεί.

Ποιες μεταρρυθμίσεις σχεδιάζονται

Ψηφιοποίηση Του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος; Η πλήρης Ψηφιοποίηση της ελληνικής αγοράς μετοχών και ομολόγων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί οι σύμβουλοι. Αφορά Το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Κρίσιμο θέμα οι εκδόσεις του Δημοσίου και τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας κεφαλαίων, στη μεγέθυνση των ελληνικών επιχειρήσεων και στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Μέσω της αναβαθμισμένης ελληνικής αγοράς, θα δραστηριοποιούνται μεγάλα διεθνή fund. Η άντληση κεφαλαίων δεν θα απαιτεί την προσφυγή στο εξωτερικό. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα αποκτήσει πλήρη εικόνα της κίνησης κεφαλαίων.

Αλλαγή του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών. Αφορά περιπτώσεις αποζημιώσεων επενδυτών. Όποια περίπτωση εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών που βρεθεί σε αδυναμία, αλλά και περιπτώσεις αποζημιώσεων σε εκκαθαρίσεις. Θα αναμορφωθεί το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο, θα αποκτήσει προβλέψεις και λειτουργία αντίστοιχη του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων. Αφορά κυρίως τις τράπεζες.

Φορολογικά κίνητρα για μεγέθυνση, εκσυγχρονισμό και εισαγωγή κριτηρίων περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση(ESG). Στόχος η άντληση ανταγωνιστικών κεφαλαίων, από την δευτερογενή αγορά πράσινων ομολόγων. Η μεγέθυνση της αγοράς αυτής θα ενισχύσει τις εργασίες τραπεζών και χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Ιδιωτικοποιήσεις και μέσω Χρηματιστηρίου Αθηνών.  Χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από κυβερνήσεις με επιτυχία. Θα δώσει περισσότερες επιλογές στο ΤΑΙΠΕΔ επίτευξη καλύτερων τιμών και εύρεση αγοραστών ακινήτων.

Δημιουργία ειδικού Αποταμιευτικού λογαριασμού. Αφορά ιδιώτες, μια εγγυημένη λύση για αποταμίευση, που θα ενισχύσει τη ρευστότητα μέσω έκδοσης ομολόγων. Κάτι αντίστοιχο με την αγορά ομολόγων της δεκαετίας του ’80 σε μικρότερη κλίμακα αγοραστών.

Χρηματοοικονομικός εγγραμματισμός. Εκπαίδευση πολιτών σε θέματα τραπεζών, χρηματοοικονομικών και αγορών χρήματος σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Ιωάννινα-Κακαβιά Ναυάγησε Η Χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης. Αν και το Ταμείο ανάκαμψης δεν χρηματοδοτεί έργα υποδομής. Εν τούτης εφόσον η αιτιολόγηση για την...

Οικονομία

Αποζημίωση ειδικού σκοπού Απριλίου, από 1.000 έως 4.000 ευρώ, χωρίς το κριτήριο της μείωσης τζίρου, θα λάβουν περίπου 100.000 επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με...

Οικονομία

Επιστρεπτέα 7 Αιτήσεις Έως 19 Απριλίου. Έως τις 19 Απριλίου θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7. Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται...

Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης και σχεδιασμός του νέου πακέτου μέτρων στήριξης που αναμένεται να αυξήσει τον λογαριασμό των οικονομικών ενισχύσεων κατά 13 δισ. ευρώ. Με την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC