Το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα άναψε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς ανακοίνωσε ότι τους χορήγησε πιστοποιητικό.
Σε δυο ακόμα ομάδες της Σούπερ Λιγκ χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο επερχόμενο πρωτάθλημα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο λόγος για τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα, που προστέθηκαν στη λίστα, όπου υπήρχαν οι Σκόντα Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος.

Έτσι, οι υπόλοιπες ομάδες θα περιμένουν την επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, που θα γίνει στις 21 Αυγούστου, για να μάθουν αν θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το παρών στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο νόμος αναφέρει πως οι ομάδες πρέπει να πάρουν έγκριση και να παρουσιάσουν πλήρεις φακέλους το πολύ 15 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η Επιτροπή δίνει νέα παράταση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προβληματικές ΠΑΕ και να εξασαφαλίσουν την συμμετοχή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά το σημερινό έλεγχο των δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν. 2725/99 στις ΠΑΕ Α’ Εθνικής Κατηγορίας, ΚΑΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας και ΤΑΠ Α1 Εθνικής Κατηγορίας , αποφάσισε να χορηγήσει πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ – ΚΑΕ – ΤΑΠ

1. ΠΑΕ Ολυμπιακός
2. ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 21/08/2012 και ώρα 12 το μεσημέρι.