Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρθρα & Απόψεις

Το καλάθι του νοικοκυριού

Η ραγδαία αύξηση των τιμών στα βασικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ καθιστά δύσκολη την επιβίωση του μέσου ελληνικού νοικοκυριού. Το καλάθι του νοικοκυριού ολοένα και αδειάζει.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η αγοραστική δύναμη των πολιτών φθίνει διαρκώς. Η αξία των 50 ευρώ το 2005 δεν σχετίζεται με αυτή του σήμερα.

Επί παραδείγματι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης τον Ιανουάριο του 2005 ήταν 0,748 ανά λίτρο. Σήμερα η τιμή της ανέρχεται σε 2,070, με την τιμή να μεταβάλλεται από πρατήριο σε πρατήριο. Το ποσοστό αύξησης της τιμής της βενζίνης είναι 166.67 %. Με 50,00 ευρώ σήμερα είμαστε κατά 166% πιο αδύναμοι οικονομικά από ότι το 2005.

Η ίδια σύγκριση μπορεί να γίνει και στα τρόφιμα. Την ίδια στιγμή που τα προϊόντα υφίστανται ραγδαία αύξηση ο μισθός των πολιτών παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Η νέα εφαρμογή της κυβέρνησης σκοπό έχει την προστασία των νοικοκυριών από την κερδοσκοπία των επιχειρήσεων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει θετική κριτική από το ευρύ κοινό.

Η διαχείρηση της κρίσης δεν είναι εφικτή μέσα από εφαρμογές και μικροεπεμβάσεις στην οικονομία τη στιγμή που το καλάθι του νοικοκυριού αδειάζει.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας – 10 λίρες ανά δολάριο Νέα πτώση ρεκόρ σημείωσε η τουρκική λίρα έπειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα...

Οικονομία

Σουηδία, η πρώτη χώρα χωρίς μετρητά Οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες εισέρχονται σε μία νέα οικονομική ζωή, του πλαστικού χρήματος. Αρκετές είναι οι χώρες όπου...

Πολιτική

Υπουργός Πολιτικής Προστασίας o Στυλιανίδης, Τουρνας υφυπουργός Η δημιουργία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ήταν μία απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Ποιος...

Οικονομία

Πρόγραμμα στήριξης 420 Εκ. ευρώ στον τουρισμό. Οικονομική ενίσχυση του τουρισμού. Η επανεκκίνηση του τουρισμού φέρνει στο προσκήνιο τις επιπτώσεις της πανδημίας στον οικονομικό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC