Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Επιτροπή εμβολιασμών για AstraZeneca
Επιτροπή εμβολιασμών για AstraZeneca

Υγεία

Επιτροπή Εμβολιασμών για AstraZeneca – Ηλικιακό όριο

Επιτροπή Εμβολιασμών Για AstraZeneca – Ηλικιακό Όριο

Συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή. Θα παρθούν αποφάσεις αναφορικά με το εμβόλιο AstraZeneca. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν τα ηλικιακά όρια χορήγησης. Όπως γνωρίζουμε υπήρχε μία σύσταση για μη χορήγηση του εμβολίου σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 55 ετών. Στην χώρα μας αυτή τη στιγμή το εμβόλιο χορηγείται σε όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες ηλικίας 30 ετών και άνω.

Δείτε ακόμα: Σύγκριση Της Αποτελεσματικότητας Των Εμβολίων

Περιστατικά θρομβώσεων

Ανησυχία έχει προκληθεί στον ευρύ πληθυσμό μετά από μερικά περιστατικά θρομβώσεων στην χώρα μας. Τα περιστατικά αυτά απασχολούν κατά κύριο λόγο τον γυναικείο πληθυσμό. Το εμβόλιο AstraZeneca έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και η ίδια η εταιρία παραγωγής τονίζουν πως τα θετικά που έχει να αποκομίσει κάποιος από τον εμβολιασμό είναι περισσότερα από τις απειροελάχιστες πιθανότητες να έχει μη αναστρέψιμες παρενέργειες.

Επιτροπή Εμβολιασμών Για AstraZeneca

Αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή αναφορικά με το εμβολιαστικό όριο ηλικίας. Πολλοί είναι οι πολίτες που καλούν τους γιατρούς ώστε να ενημερωθούν σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Επιθυμούν να γνωρίζουν τις τυχούσες παρενέργειες, όπως ανέφερε και η Ματίνα Παγώνη.

«Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% σε σχέση με τη νόσο Covid-19 δεν συγκρίνονται. Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Α. Λινού προτρέπει τους νέους και κυρίως τις νέες γυναίκες εάν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν με κάποιο άλλο σκεύασμα να το κάνουν. Έχει παρατηρηθεί ότι οι παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου εντοπίζεται κυρίως σε γυναίκες.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Α. Λινού, ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει άλλο εμβόλιο οι γυναίκες κάτω των 50 ετών πρέπει να επιλέγουν κάποιο άλλο σκεύασμα. «Υπό τον όρο ότι υπάρχει άλλο εμβόλιο. Στις περιπτώσεις των νέων γυναικών, αλλά και των ανδρών όπου υπάρχει δυνατότητα διαφορετικού εμβολίου ή εκείνους που δεν κυκλοφορούν, είναι καλύτερο να περιμένουν».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην τεθεί σε ισχύ το μέτρο του υποχρεωτικού rapid για όλους για...

Κοινωνία

Σύμφωνα με όσα ενέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι εμβολιασμένοι θα πρέπει εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού να επιδεικνύουν και...

Αρχική

Τα νέα μέτρα για τα πιστοποιητικά – ποια λήγουν σήμερα; Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα. Θα έχει ισχύ από 13 Δεκεμβρίου μέχρι...

Κοινωνία

Ιωάννινα 2.051 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε 1 μέρα. Οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης αυξάνονται διαρκώς. Οι 1.740 από τις 2.051 αφορούν την 3η, αναμνηστική δόση....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC