Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Μαγιορκίνης AstraZeneca
Μαγιορκίνης AstraZeneca

Υγεία

Μαγιορκίνης: 22 εκατ. κάτοικοι της Βρετανίας έκαναν AstraZeneca

Μαγιορκίνης AstraZeneca

Μαγιορκίνης 22 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν το εμβόλιο AstraZeneca

Τα σημάδια υποχώρησης του κορωνοϊού είναι πλέον απολύτως ορατά. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απόλυτης έξαρσης του ιού φάνηκαν τα πρώτα βήματα. Ωστόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει μπλοκαρισμένο. Παρά τα θετικά σημάδια βελτίωσης που παρατηρούνται δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τον στόχο μας. Αυτά ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δείτε ακόμα: Χρήση SMS Μέχρι Τις 15 Μαΐου – Κωδικός “6” Για Εστίαση

Τόνισε την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου το 50% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. «Για να καταλάβουμε γιατί επιτυχία μιλάμε, στη χώρα πλέον καταγράφηκε αριθμός διαγνώσεων που στην Ελλάδα θα αντιστοιχούσε σε 300 διαγνώσεις και περίπου 3 θανάτους ανά ημέρα», είπε.

Η εμβολιαστική αυτή επιτυχία, συνέχισε γίνεται κατά 68% στο εμβόλιο της AstraZeneca, καθότι περισσότερα από 22 εκατ. κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει τη μία δόση του συγκεκριμένου εμβολίου.

«Είναι ακόμα μία απόδειξη ότι κάθε εμβολιασμός με τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα στη φαρέτρα μας αποτρέπει χιλιάδες κρούσματα και θανάτους», ανέφερε ο Μαγιορκίνης.

Η πορεία της πανδημίας στην Αττική εμφανίζει σημάδια μείωσης καθώς εντοπίστηκαν 1.500 λιγότερα ενεργά κρούσματα από σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης και στην Θεσσαλονίκη έχει σημειωθεί πτωτική τάση στα ενεργά κρούσματα. Η πτώση αυτή είναι περίπου 14%.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στα self test και στην συμβολή τους στην ανάγνωση επιδημιολογικών δεδομένων. Οι περισσότερες θετικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν αφορούν άτομα που δεν είχαν κανένα απολύτως σύμπτωμα. Επομένως με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η εξάπλωση του κορωνοϊού ανάμεσα σε ασυμπτωματικούς.

«Έχουν αποτραπεί πολλαπλάσιες μεταδόσεις ως αποτέλεσμα της παρέμβασης με τα self tests», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Περισσότερα από 1,7 εκατ. αποτελέσματα έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί από τον επανέλεγχο είναι 4.392. Τόνισε ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους πρόκειται για διαγνώσεις που δεν είχαν υποψία ότι είναι θετικοί στην covid-19. 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υγεία

Επιτροπή Εμβολιασμών Για AstraZeneca – Ηλικιακό Όριο Συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή. Θα παρθούν αποφάσεις αναφορικά με το εμβόλιο AstraZeneca....

Υγεία

Σύγκριση Της Αποτελεσματικότητας Των Εμβολίων Συχνά ακούμε σε δημόσιο και επιστημονικό επίπεδο να πραγματοποιείται σύγκριση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων. Είναι μία παγίδα αυτή για...

Διεθνή

Η ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca για καθυστέρηση αποστολής των εμβολίων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca καθώς η...

Διεθνή

Η Δανία αποφάσισε να αποσύρει τα εμβόλια AstraZeneca από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα. Τα περιστατικά θρομβώσεων οδήγησαν την Δανία στην απόφαση αυτή. Δείτε ακόμα:...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC