Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Η ΕΕ κινείται νομικά κατά της AstraZeneca
Η ΕΕ κινείται νομικά κατά της AstraZeneca

Διεθνή

Η ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca

Η ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca για καθυστέρηση αποστολής των εμβολίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca καθώς η εταιρία δεν τήρησε την συμφωνία των δύο για την παράδοση δόσεων του εμβολίου. Με επίσηση ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει την μη τήρηση των συμφωνηθέντων και οδηγείται στα δικαστήρια.

«Η Επιτροπή άρχισε την περασμένη Παρασκευή νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου. Υπογράμμισε πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη.

Στόχος της ΕΕ είναι η ασφάλεια των πολιτών και η ταχεία ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η επίτροπος υγείας Στέλλα Κυριακίδου σε δημοσίευσή της στο twitter αναφέρει «Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων κατά του COVID19 για την προστασία της υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ακολούθως τόνισε «Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε από κοινού με όλα τα κράτη μέλη να ξεκινήσει δικαστική διαδικασία κατά της AstraZeneca. Κάθε δόση εμβολίου μετράει. Κάθε δόση εμβολίου σώζει ζωές». 

Εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2.821.625 εμβολιασμοί είτε μίας δόσης είτε και των δύο δόσεων. Πιο συγκεκριμένα οι εμβολιασμοί και των δύο δόσεων ανέρχονται σε 817.103. Ενώ οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης ανέρχονται σε 2.004.522. Μόλις το Σάββατο, 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 56.258 εμβολιασμοί πολιτών. Από το σύνολο των δόσεων που χορηγήθηκαν, στα Ιωάννινα έγιναν 860 εμβολιασμοί.

Δείτε ακόμα: Επιστρεπτέα 7 – Ανοίγει Η Πλατφόρμα Μέχρι 10 Μαΐου

Αύριο, 26 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό πολιτών από 30 έως 39 ετών με το εμβόλιο AstraZeneca. Ωστόσο το παρασκήνιο του εμβολιασμού τους φαίνεται ιδιαίτερα θολό καθώς οι επιστημονικές τοποθετήσεις διίστανται.

Η Αθηνά Λινού σε συνέντευξη της τόνισε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δεν χρειάζεται να κάνει το εμβόλιο. Αντιθέτως πρέπει να παροτρυνθούν οι άνω των 50. Ακόμη πρόσθεσε  «Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», είπε κι διερωτήθηκε: «Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην τεθεί σε ισχύ το μέτρο του υποχρεωτικού rapid για όλους για...

Κοινωνία

Σύμφωνα με όσα ενέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι εμβολιασμένοι θα πρέπει εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού να επιδεικνύουν και...

Αρχική

Τα νέα μέτρα για τα πιστοποιητικά – ποια λήγουν σήμερα; Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα. Θα έχει ισχύ από 13 Δεκεμβρίου μέχρι...

Κοινωνία

Ιωάννινα 2.051 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε 1 μέρα. Οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης αυξάνονται διαρκώς. Οι 1.740 από τις 2.051 αφορούν την 3η, αναμνηστική δόση....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC